torsdag 2 februari 2012

Ute på vift idag igen

Dagen började med att jag  och Janiina åkte iväg till Valsta kyrkan för att delta i morgonmässan där samt för att jag skulle visa upp Janiina för mina kollegor.
Tänk att det krävs att man är föräldraledig för att hinna till morgonmässan som jag aldrig hinner till i normala fall. Fast jag lär inte hinna dit någon mer gång under föräldraledigheten då den börjar precis den tid då Sanna och William ska lämnas på dagis.
Därför passade jag på idag då M-P fortfarande är hemma.
Janiina sov genom hela sin första mässa och nästan genom hela fikat efteråt också.
Sen var det dags för Janiinas första besök på bvc, vi bytte nyligen till den nyöppnade bvc:n Din doktor i Eurostop då vi har vår husläkare där och ändå "sprungit" där med barnen då det har varit något.
Jättefina lokaler har de och barnsköterskan (heter det så?) är jätte trevlig.
Janiina har gått upp igen, nu väger hon 3575g och är 50cm lång.
Efter ett amningstopp fortsatte vi till Dressman där M-P använde ett presentkort han hittade under flytten, han hade fått den för typ tre år sedan och den skulle gått ut inom några månader så nu passade han på att handla upp den.
Janiina trivdes inte i babyskyddet utan ville hellre vara i famnen och "se" sig omkring, blivit lite bortskämd tror jag då det inte saknats famnar att hänga i.
Får väl ta fram bärsjalen nästa vecka så att jag har händerna fria i alla fall då jag går hemma...
 En snabb tur genom Maxi, Janiina fick ett eget vrålåk.
 Sedan åkte vi för att hälsa på hos min pappa.
Jag och Janiina blev kvar där då jag var helt slut efter förmiddagens utflykt, medan M-P åkte iväg med Anci för att växla pengar.
Har svårt att begränsa mig nu då jag äntligen kan röra mig, vilket inte är så bra då jag ju får lida för det senare...
Jag och Janiina sov gott i soffan. Inte så mycket sällskap åt far min men han hann gosa lite med Janiina ändå.
 Sedan var det återigen dags att skynda sig för att hämta hem stortrollen, denna gång fick Janiina sin första tur med storvagnen.
Lina överraskade och kom för att hälsa på precis då vi skulle gå mot dagiset så hon följde också med.
Vi köpte minifom idag för att se om Janiinas magknip efter "måltider" blir bättre, det såg lovande ut efter första användningen så nu hoppas jag att det hjälper.
William överraskade med att vilja hålla i Janiina en lång stund idag.
Han såg så söt ut och så stor då han gosade och pussade sin lillasyster.
M-P åkte iväg till sin träning tidigare idag då han ville titta på herr landslaget i innebandy som skulle träna ikväll  i den hall hans lag tränar i.
Så ikväll tog jag hand om kvällsbestyren med Sanna och William medan Janiina fick "hänga" hos farmor.
Imorgon åker svärmor vidare till Thailand för semester, kommer bli tufft att gå från att vara tre vuxna mot tre barn till att vara ensam med tre barn på dagarna.
Har varit en otrolig hjälp och avlastning att ha svärmor här den senaste veckan. Tusen tack Anci!
Bävar redan inför måndag morgon då M-P börjar jobba, någon som har några tips för att underlätta morgonrutinerna så vi kommer iväg i tid till dagis?
Hoppas bara att Janiina håller sina mattider som hon har nu så att jag har en liten chans att hinna få iväg oss i tid...
// Sargit

Inga kommentarer: