onsdag 8 februari 2012

Pyjamasdag

Då var det dags, imorse försov vi oss rejält.
Nåja, förr hade det funkat i alla fall med en halvtimmes försovning men nu med en liten som ska äta med mera så var det dömt att misslyckas.
Så jag ringde efter förstärkning vilket gjorde att jag inte behövde bry mig om att göra mig själv eller Janiina iordning utan bara stortrollen.
Till deras glädje fick de åka "pulka" till dagis, Sanna blev lite förtvivlad och skrek "fel hål, ditåt är dagiset" då vaari drog dem fram till köksfönstret så att jag kunde vinka åt dem.
 Men hon blev lugnad då vaari började gå åt rätt håll.
 Tanken var att jag skulle sova med Janiina under förmiddagen, men det satte hon stop för då hon kräktes typ hela förmiddagen och hade magknip och så klart ville äta mer sen för att göra om processen.
Efter lunch lugnade det sig men jag var för trött för att ens värma lunch så det blev frukt och risifrutti, den korta stund jagkunde gå ifrån Janiina.
Hon är en riktig famnbäbis då hon vaknar så fort man lägger henne ifrån sig.
Så självklart får hon gråta/skrika ett tag vissa tillfällen då jag måste gå på toa eller annat men vill ju inte att hon ska behöva göra det i onödan vilket gör att jag har henne i famnen och är då fast i soffan.
Men söt är hon!
Lyckades faktiskt med bedriften att gå i pyjamas hela dagen idag, det gör ju det lättare att göra sig iordning inför natten...
Precis då Sanna skulle krypa till sängs så började hon må illa och ville ha "hinken", vi gick tillsammans till köket och jag hann precis ta fram den innan middagen kom upp.
Men hon var jätteduktig och höll sig till hinken och verkade lugn men trött.
Hon ville ha hinken bredvid sin säng men sen somnade hon lugnt och inget mer har hänt.
Sitter på helspänn och väntar på om det bara var det hon ätit, något av det hennes mage inte tålde eller om det var att hon satte i "felhals" (vilket hon också gjorde) och började kräkas på grund av det eller om hon blivit magsjuk.
Just nu verkar det dock som att det var något av det första jag nämnde.
Hoppas verkligen på det i alla fall.
Då M-P skulle gå och lägga sig tidigt så tog han med sig Janiina som då sov, men hon vaknade till och kräktes ner sin pappa och sedan var hon glad och vaken.
Och då M-P verkligen behövde sova så kom han ut med henne till mig så nu har hon och jag bloggat ikapp tillsammans.
Bökigt och det tog tid men det gick så nu kan ni rulla neråt och läsa ikapp om de senaste dagarna.
// Sargit

3 kommentarer:

mummu sa...

mä luulin että se aika on jo ohi kun sain elää lasteni lapsuuden.mutta ei.elän nadjaa uudelleen kun luen sannasta.huippu pentu.

fayeza sa...

Snygga pjs ;-)

Familjen Sundström sa...

hihii. javisst är de det Fayeza, och sköna också :) tack igen :)
// sargit