fredag 3 februari 2012

Hejdå farmor samt Sanna och William som pizzabagare

Då barnen var lämnade till dagis var det dags för oss att bege oss till Arlanda där resten av svärmors ressällskap redan väntade.
Vi var i god tid men ändå var Anci nervös över att vi kom iväg senare än hon tänkt.
Efter inchekningen hann vi med lite fika (tidig lunch för vissa) innan vi fick säga adjö till Anci, hennes systrar, bror, svåger och mor som skulle till Thailand på semester.
 Janiina trivs i babyskyddet, där sov hon gott nästan hela tiden.
 Medan M-P fick sin rygg fixad hos vår massörska/kiropraktor så tog jag premiär turen med Janiinas vagn till familjecentret där jag hann mata henne och umgås med bekanta innan det var dags att möta upp M-P.
Efter en skön och god lunch på brödboden och ett besök på catouche (tyvärr fann jag inte det jag sökte) så åkte vi vidare till Eurostop där M-P lämnade mig själv med Janiina medan han åkte för att hämta Sanna och William samt byta bil.
Jag gick runt och letade efter amningskläder men det fanns inte mycket att välja på alls, fick hem två toppar iallafall som får duga till att börja med.
Kände att jag tagit ut mina krafter så jag var tvungen att vila flera gånger då jag gick runt i affärerna, då resten av familjen dök upp la jag mig ner på en av bänkarna till och med för att avlasta lite.
Sanna ville gärna köra vagnen, så stor hon har blivit.
 Efter en stund vid lekplatsen blev det en tur genom Maxi för att handla ingredienser till dagens middag.
Väl hemma fick Sanna och William ansvara för maten.
De visste precis hur man skulle göra.
 William har lite svårt att låta bli att smaka på ingredienserna, men några skedar senare (som hamnade i disken) lyckades han också med sitt uppdrag.
 Annanas är något som både jag och Sanna gillar, så mycket annanas skulle det vara på den ena pizzan.
 Men plötsligt ville William också ha annanas, så det blev några på den andra också.
 Ost är gott!
 Vi gjorde av med en stor påse med riven ost av bara farten, hälften hade säkert räckt men som sagt ost är gott.
 Hann inte fota de färdiga pizzorna föränn efter vi ätit, det här är vad som blev över av två stora pizzor, alla åt vi med god aptit och barnen var så stolta över att ha fått laga maten idag.
Jag var helt slut ikväll så efter fredagsmys med film "Toy story 2" och "sips", godis till oss vuxna, så gick jag och la mig strax efter att Sanna och William somnat.
De fick förresten smaka på lite choklad ikväll från min godispåse, gottegrisen Sanna gillade det mycket och skulle gärna ätit mer om hon fått men William var nöjd med de få bitar han fick.
Det roliga är att båda säger själva att "då jag blir stor, då får jag äta godis men inte nu. Nu jag äter sips" och inga sura miner alls då vi åt godis och de fick chips (som de själva valt ut i affären).
// Sargit

Inga kommentarer: