tisdag 21 februari 2012

Besök hos doktorn X 2

Då var det dags igen. Både Sanna och William har ju börjat hosta igen på nätterna, inte så mycket på dagarna. Och nu såg Sanna ut att ha fått ögoninfektion igen också.
Vaari ställde upp och kom för att följa William till dagis på morgonen medan jag och tjejerna åkte iväg till Din doktor på Eurostop.
Doktorn höll med om min gissning och skrev ut ögondroppar och skrev också ut hostmedicin då den vi hade hemma var nästintill slut.
Men då vi kom till apoteket så hade inget recept kommit in, kunde ta en stund sa de så vi gick till lekplatsen där Sanna fick regera helt själv medan jag matade Janiina. 
Senare fick hon även åka karusell, lycko tjej.
 Efter ca en halvtimma gick vi till apoteket igen men inget recept. Då ringde de upp dit för att kolla och fick svaret att han skulle fixa det på en gång.
Det skulle ta några minuter så vi gick och handlade istället. Janiina trivdes inte alls i vagnen så hon fick hänga i bärsjalen där hon somnade sen.
Sanna ville äta korv till lunch så efter att ha lämnat varorna i bilen så gjorde vi som sjuklingen önskat.
Hon "flörtade" till sig en glass också, svag mamma hjärta idag men vad gör man inte då lilltjejej slår på charmen och faktiskt varit på väldigt gott humör och hjälpsam hela förmiddagen..
Till slut hade receptet kommit in, men bara för ögondropparna! *suck*.
En stund vid lekplatsen, lite handling av kläder till barnen (Sanna valde själv sitt plagg och var med och valde till William och Janiina också), sedan blöjbyten och matning av Janiina innan vi åkte iväg för att fika hos min mamma.
Janiina fick njuta av mummus trygga famn medan Sanna satt hos mig, hon blev visst lite mammig då min famn var ledig.
Sedan iväg igen mot Din doktor fast till bvc denna gång då Janiina hade en tid hos barnläkarn som skulle titta på hennes navel. Han tog beslutet att "snöra om" naveln (eller vad det nu heter), då det stack ut en bra bit efter att den första "stumpen" redan ramlat av för länge sen (redan första veckan).
Måste säga att det såg lite otäckt ut i mina ögon då de gjorde det så jag vände bort blicken.
Vi vägde Janiina också, numera är det en kluns på 4120g.
Då Janiina hade kräkts rätt mycket idag (tur att jag hade vit tröja på mig) så var hon återigen hungrig, så medan jag matade henne så bekantade sig Sanna med Bea, barnsköterskan som de ändå ska träffa nästa vecka för treårskontrollen.
De läste böcker och Sanna babblade på som vanligt och accepterade henne direkt.
Hon hämtade en ny bok så fort den som lästes var slut tills Bea sa att hon måste återgå till skrivbordet.
Språkförståelsen har Sanna ju inga problem med i alla fall så få se vad de ska göra nästa vecka då de ses då den biten verkade bli avklarad.
Vi gick förbi doktorn Sanna träffat på förmiddagen som då bad om ursäkt då han missat skriva ut hostmedicinen och gjorde det på en gång. Så då gick vi för fjärde gången till apoteket den här dagen.
På hemvägen från garaget var jag tvungen att ringa efter hjälp då det var så svinhalt så jag inte vågade ens försöka mig nerför backen med vagn, barn och varor.
Så mina herrar kom till undsättning, den yngre mindre villig.
Senare såg det ut så här i köket, inte ofta jag får se den synen; maken lagandes mat med två barn som sällskap.
 William och M-P hade vispat färdigt grädden då de kommit hem från förskolan, så efter middagen var det dags att njuta av de semlor vi bakat igår.
Sanna var väldigt otålig men då hon väl fick sin semla så slickade hon bara i sig grädden med fingrarna och tog en tugga av bullen, sen var hon nöjd.
 William åt halva "hatten" men ville inte ens ha grädde på bullen och rörde inte resten av bullen, som M-P fick äta upp sen.
Själv vräkte jag i mig två stora semlor, med sylt istället för mandelmassa i då jag inte tål mandel, här är en av dem.
Oj vad gott det var!
Väldigt lyckade bullar måste jag säga men jag borde nog inte ha ätit två av dem...
Och självklart förutom hostande barn, ögoninfektion hos Sanna och förkyld make så måste ju jag också insjukna. Har ont i halsen, hostan har börjat, snuva så klart och huvudvärk på det.
Än så länge har alla klarat sig undan febern i alla fall (peppar peppar...) jag tar gärna febern också om det bara gör att Janiina klarar sig helt undan våra symptom...
Hoppas förkylningearna med mera inte blir långvariga, men nu får William också stanna hemma ett tag då jag inte orkar upp och iväg med alla till dagis bara för att lämna en och återvända med två igen.
Bättre att ta det lugnt på morgonen istället...
// Sargit

1 kommentar:

mummu sa...

kiva kun kävitte.onkin aikaa kun on nähnyt lapset,paitsi että williamia en nähnyt nytkään. mihinkähän se aika oikein katoaa kun ei ehdi ollenkaan näin pientä matkaa teille.vaikka onhan siinä kyllä sitäkin että ajattelen teidän saavan olla edes joskus oman perheen kanssa,ettei aina ole joku teillä.