tisdag 7 februari 2012

Besök på öppna förskolan, på mitt jobb

Efter att Sanna och William kommit till dagis, bara en tjugominuter senare än tänkt, så åkte jag iväg till mitt jobb.
Jag tänkte att jag skulle tillbringa förmiddagen på öppna förskolan där, och tur var väl det då min kollega Maud var sjuk och de tänkt ha stängt idag.
Det kom tre andra föräldrar dit samtidigt så jag sa att jag kunde ha öppet då jag ändå tänkt vara där.
Så när Janiina sov gott ett tag och sedan satt nöjt i babyskyddet så hann jag fixa fram fika med mera innan jag satte mig i soffan och umgicks med de andra föräldrarna.
Det är ju lunch på tisdagar i Märsta kyrka så helt enligt planerna för dagen åt jag soppa i församlingssalen idag (årets första semla också, fast emd sylt) och lät församlingsbor och kollegor beundra Janiina.
Här är hon i famnen hos Lina och senare hos Saara.
 Efter att ha plockat undan på öppna förskolan samt matat Janiina åkte jag en sväng förbi coop för att handla innan jag åkte tillbaka till jobbet för att hinna säga hej till "mina" konfirmander.
Så kul att träffa dem fast det bara var en månad sedan...
Det slutade alltså impulsivt med att jag och Janiina tillbringade hela dagen på mitt jobb.
Vi kom hem samtidigt hela familjen och så fort vi kom in började Sanna tjata om att "ge mig min bäbis".
 Och idag ville även William hålla i Janiina och överraskande nog så sa han inte "ta bort henne" då hon började gråta utan "ge henne nappen?" och då jag gav honom den så stoppade han försiktigt in nappen i Janiinas mun varefter hon lugnade sig.
Gillar verkligen dessa två bilder med de två yngsta i familjen.
Till middag blev det hamburgerbiffar med pommes men tyvärr råkade vi säga att vi skulle äta hamburgare och pommes till barnen, stor skillnad!
Då maten var klar blev det skrik och gråt och "vill inte ha det där vill ha hamburgare!", hamburagare ska ju ha hamburgerbröd ju! Att inte vi dumma föräldrar förstått det, tog ett tag innan det klickade till hos mig...
Men allt löste sig då jag tog fram skivor av rasker (rostbröd) och la som "hamburgerbröd" om biffen till dem, sedan var de idéel solsken och åt med glatt humör.
// Sargit

1 kommentar:

Moster Tina sa...

Mosters tre goa syskonbarn! Varför ska de vara så söta, nu saknar jag ju dem jätte mycket igen!! :)