söndag 16 september 2012

Stortrollen på vift under helgen

I torsdags kom min syster från Nyköping hem till oss, jag och Janiina hämtade henne från stan.
Synd nog så kom hon till oss inför en kväll då jag jobbade, men tur på ett sätt då älsklingen då slapp ta hand om barnen själv.
Jag hade en skön och trevlig kväll på jobbet, har sagt det förr och säger det igen: jag älskar mitt jobb!
På fredag tog syrran vår bil och stortrollen med sig hem, köndes konstigt att vinka, krama och pussa adjö till Sanna och William som skulle vara ifrån oss i två hela nätter och tre dagar!
Visst har jag ju varit ifrån dem tidigare men då har ju maken varit med dem, och de gånger de sovit ifrån oss har ju varit här i Märsta hos mummu eller vaari (mormor eller morfar) men bara en natt, och då har man kunnat ta sig till dem på några minuter.
Nu var de alltså ända bort i Nyköping!
Jag och Janiina åkte till Valsta kyrkans öppnis tillsammans med en vän (Ingela), träffade såklart massor av andra vänner där.
Och då stortrollen var borta hade jag och Janiina möjlighet att för första gången vara med på babyrytmiken. Vi var de enda där men det gjorde inget, helt underbart att få lyssna på Helenas (vår kantors) röst då hon sjunger!
Janiina njöt mest hela tiden men övningarna som innebar ryggläge ratade hon...
 Janiina kröp på egna upptäcksfärd resten av eftermiddagen, det var inte mycket hon brydde sig om mig inte. Så jag hann njuta ordentligt av det hembakta brödet och sällskapet.
Kvällen passade vi på att ha en Settlers kväll hos min pappa och Helena, och för en gångs skull vann inte jag en enda gång. M-P och Helena snodde vinsten framför näsan på mig varsin gång...
Lördag fick jag sovmorgon! Så skönt!
Sen åkte jag för att läsa sagor på bibblan. Resten av dagen tillbringades i vårt extra förråd för att påbörja rensningen där. Har ju ångest varje gång vi behöver hämta något där då vi knappt vet vad, eller vart, sakerna finns.
Vi en rejäl hög med säljes/bortskänkes saker, nu gäller det bara att välja ut vad som är värt att ta med på loppis.
Ska stå på loppis i Odensala bygdegård den 30 september mellan 10-14, kom dit och fynda om du har möjlighet.
Mamma fick sällskap av Janiina på sen eftermiddagen då M-P kom med henne (efter middagsluren och lunchen som blev väldigt sen för henne).
M-P fick köra lite grejer hem och sen andra grejer till förrådet och sen hjäptes vi åt att röja lite.
Tur att mamma fixade middag åt oss.
På kvällen hade vi gjort oss förtjänta av en slapp kväll i soffan, vi hyrde senaste "Sherlock Holmes", den var riktigt bra.
Söndag, det vill säga idag, åkte jag och Janiina ner till Nyköping med vaari och Helena.
Sanna och William ahde haft så rolig att de ville sova där en natt till. De ville INTE hem!
Tror jag det då moster har aktiverat och gett dem full uppmärksamhet under tre dagar, de har varit i skogen, på bondgården så klart också, sett på filmer, gått på akvariet på Kolmården och säkert mer som jag inte vet om.
De var inte så lyckliga att åka hem om jag säger så.
För övrigt har jag gått igenom massa kartonger och kassar med barnens nästa storlek som vi tog med oss från förrådet, rensat stortrollens garderob från urvuxna kläder, tvättat, bytt blomjord och lyft in hibiskusen samt lite annat små fix här hemma.
Väldigt skönt att ha Sanna och William hemma igen, har faktiskt saknat dem en del mitt i allt fix, men tror det är nyttigt för både dem och oss att vara ifrån varandra lite.
Tack Nadja och Patrick för att ni förgyllde stortrollens helg!
Janiina gillar att använda sina händer och fingrar själv, hon har bra "pincett grepp" så jag har då och då gett henne små bitar från min egen frukost macka.
Idag vid middagen så fick hon prova äta ris själv för första gången. Det gick väl lite sådär men nöjd var hon och några korn hittade rätt även om 95% av det hon fick, på en tallrik till en början, hamnade på bordet, golvet och på henne.
Trött är jag och ska strax krypa till kojs. Hade tänkt blogga ikapp i helgen men tiden att sitta vid datorn har varit minimal, det vill säga icke existerande.
Får väl blogga mer en annan dag.
// Sargit

1 kommentar:

Plingan sa...

Det var jättekul att ses i fredags! Får vi göra om snart :) Vad duktig du var som "fixade" förrådet! Vill du fortsätta hemma hos oss? ;)