onsdag 26 september 2012

Janiina på vift och impulsiv lekdate

Idag var M-P ledig för att kunna umgås med sin bror lite. Tanken var att de skulle in till stan men vädret var inte det bästa så då gick de runt i köpcentrat i Nacka istället och lite runt i Barkarbys affärer.
M-P lämnade barnen på dagis på morgonen medan jag smet iväg till jobbet. Janiina fick hänga med pappsen och farbrorn hela dagen idag.
Jag fick mycket gjort idag på jobbet då jag bara hade mig själv att tänka på. Men konstigt var det att vara själv utan min "skugga".
Jobbade så intensivt att jag glömde bort tiden, och lunchen, så jag fick skynda mig för att hämta barnen i tid sen.
Impulsivt bestämdes det att Fayeza skulle komma hem till oss med Hadi och Mahdi också.
 Jag hade sen tidigare bjudit in vår granne Sazan med sin son. Hon blev snabbt accepterad av Sanna och William som ville att hon skulle läsa för dem, och snälls om hon var så gjorde hon det.
 Min älskade Hibiskus blommar! En lite annorlunda blomma mot förr...
 Efter en trevlig eftermiddag med en massa bus och lek var det dags att börja med middagen.
Barnen ville ha potatismos igen, då de ju fick hjälpa till och skala potatis.
Idag skalade de också morötter för första gången.
Det var inte mycket jag fick göra i matlagningen inte. Vi hade ungstekt korv till (HK-lenkki så klart) där Sanna och William fick hjälpa till med att ha ost mellan samt ketschup på, och mera ost på!
Här gör mina älskade troll potatismoset färdigt.
Det är härligt att de vill hjälpa till med matlagningen men de gånger, som idag, då jag inte räknat med det så blir middagen väldigt mycket försenad då det ju tar mycket längre tid.
Men roligt var det då hela famlijen var samlad i köket samtidigt och hjälpte till.
Janiina som varit väldigt sammarbetsvillig idag med sin far var nöjd även efter maten, även om hon själv inte hade någon matlust idag. Men hon gillade potatismos i alla fall som hon fick smaka på från mig.
Gjorde ett försök och åkte till förrådet efter att barnen somnat (vid 22.00), för att se över vad jag ska ha med mig på loppiset på söndag.
Gick inte så bra då jag inte visste vilken ände jag skulle börja i. Nåja, det blir nog bra. Det löser sig nog även om jag inte riktigt vet när jag ska hinna med att förbereda färdigt då alla dagar och kvällar är upptagna framöver.
// Sargit

Inga kommentarer: