söndag 23 september 2012

Öppet hus på brandstation

Idag fick Janiina sin första hela vanliga macka att äta själv, minus kanter då så klart.
Den försvann med hull och hår. Kunde nog ha gett ehnen tidigare men har faktiskt inte tänkt på det då dagarna går i ett.
Då M-P inte var piggast idag så fick han stanna hemma och sova med Janiina medan jag tog stortrollen med mig för att se på bradbilar.
Brandstationen hade nämligen öppet hus idag, de har varit på denna station i 7år fick jag reda på från en gammal scout som också är brandman.
Jag visste dock knappt var den låg men nu vet vi.
Mycket folk hade kommit dit och det fanns en del att göra. Fayeza med barnen höll oss sällskap. Sanna och Hadi började med att kika närmare på ambulansen inifrån, fram till de fick ett anrop och var tvungna att köra iväg.
Sedan köade vi för något annat kul.
Sanna fick på sig en brandmansjacka och provade ett eventuellt framtida yrke som brandkvinna.
 Hon var jätteduktig, även om jag tro att godispåsen man skulle få om man provade spruta vatten var det som lockade mest.
 William vägrade dock, godis eller ej. Sanna var helt på det klara att godispåsen skulle sparas till nästa lördag, och så sa hon att William fick smaka också.
Men däremot så ville William åka brandbil vilket Sanna först inte ville, men då Hadi ville åka så hängde hon på i alla fall. Tror inte att hon ångrade sig.
Vi hann med det sista åket innan de tog en paus för en demonstration i hur länge det hinner brinna innan bradnvarnaren börjar reagera, samtidigt fick man mycket nyttig info om vad man ska göra vid brand m.m.
Vi började att sitta längst fram i folksamlingen, men snart så trängde andra (vuxna med äldre barn) fram och struntade helt i om de mindre barnen bakom inte såg något. Tur nog så hade vi lite sikt i alla fall vilket andra till höger om oss inte hade.
Lång väntan var det för att elden skulle ta sig, lite väl lång men det gick inte som planerat för de trevliga bradnmännen då batteriet var slut på brandvarnaren och så ville inte elden ta sig i "soffan".
Men till slut fick barnen se lite eld och släckning av den till deras lycka.
Vi fick också se vad som händer om man försöker släcka olja i kastrull med vatten, säger bara gör det inte! Har sett det förr men nyttigt att påminnas om det.
 Till lunch åt vi korv med bröd och så fick barnen en varsin mazarin. Tänkte de skulle få dela en men de ville inte det och då jag inte kan äta dem pga allergi så fick de slänga de sista som blev kvar på dem.
Precis då vi skulle gå så skulle det vara godisregn, försökte få med mig barnen därifrån innan men de ville titta på stegen som dykt upp. Solen sken fint också.
Då de insåg vad som var på gång så var det bara att låta dem stanna. Tänkte att de skulle få fånga lite godis de med, men fanns inte en chans att de hann med.
Fast det slängdes en hel del godis åt alla håll men folk var som gamar!
Tur nog så fanns där en ny kollega till mig som hade lyckats fånga lite godis, hans son också, och de delade med sig till Sanna och William en varsin godisbit. De var väldigt nöjda för dem och höll dem i handen hela vägen hem sen. William vägrade dock äta sin då han upptäckte att chokladen hade smält...
En väldigt trevlig dag och bra väder hade vi trots blåsten.
Kommer garanterat att åka dit igen nästa år med barnen.
Återkommer om resten av dagen en annan dag för nu ropar sängen högt på mig.
// Sargit

Inga kommentarer: