fredag 7 september 2012

Mera utelek

Efter lunch gav vi oss ut för att lufta oss lite mer.
Vi började på lekplatsen nära oss, Sanna ville cykla vilket hon fick.
Karusellen fick jag också snurra i.
Då vi fortsatte mållöst på cykelvägen så sprang Marcus och Linn ikapp oss, de hade slutat skolan precis och strax efter dem kom mamma Jane.
Vi höll sällskap nästan ända hem till dem på Pallasgatan. Där på lekplatsen nära dem tillbringade vi sedan en bra stund. Då hade Janiina precis somnat.
 William var så här glad då han fick gunga med mig i "vanlig" gunga, han som brukar föredra att bara gunga på gundbräda. Lite trångt var det för mig att sätta mig då han ville att vi skulle sitta mitt emot varandra.
 Sanna älskar ju att gunga så hon styrde ju stegen till gungan det första hon gjorde då vi kom dit.
Här hjälper William sin syster med lite mera fart.
 Sen gick vi till lekställningen där vi klättrade och åkte rutschkana. Jo, jag med gjorde det.
Sanna den spillevinkeln frågade vid ett tillfälle i början lite oroligt "men mamma, får du plats där uppe?" då jag var på väg att klättra upp första gången.
 Barnen hade kul i alla fall, jag med faktiskt.
När Sanna och William började leka med sanden och lilla lekstugan så tog jag det lugnt och njöt av solens värme. Detta skulle man kunna vänja sig vid.
 Lite mera gungande innan vi började röra oss hemåt.
 Janiina fortsatte sova gott i sin vagn, hon var väl rätt trött antar jag...
 På hemvägen klagade Sanna och Sa "jag orkar inte cykla mer!", varvid William utan att ha fått frågan tyst tog tag i hennes cykel och ledde den vidare. Han såg rätt nöjd ut också av att kunna hjälpa sin syster.
 Vid promenad/cykel vägen så fortsatte Sanna cykla resten av vägen hem.
Janiina var väldigt pappig idag för en gångs skull. Mamma dög inte och då M-P skulle iväg en sväng till affären strax efter att han kommit hem. Inte populärt och grinig var hon.
Men då pappsen bytt batterier på en av leksakerna så var hon väldans nöjd, en stund i alla fall.
Vi avrundade kvällen sedan med filmen "Bilar" och popcorn, blev lite sen kväll för stortrollen men somna gjorde de till slut.
// Sargit

Inga kommentarer: