söndag 16 september 2012

Nyköping 14-16 september

Här kommer ett inlägg som min syster har knåpat ihop och mailat mig. Hon mailade även bilderna men som ni ser så hade hon förminskat dem eller så har hon sin mobil inställt på små storlek på bilder, så det gick inte att förstora dem utan att de blev suddiga.
Men ni ser lite grann i alla fall vad trollen hade för sig i Nyköping.

// Sargit

Fredag: Vi börjar med lite gos i sängen/soffan, här med bara William.
Senare gosades det med alla 3 barnen framför tvn då mamsen låg och sov.
Senare efter lunch så var det dags att åka till Nyköping för att fira helg med en massa bus med moster Nadja och Patrick.
Vi handlade lite och sen var det dags för mellis och lite yatzy. Moster vann :)
När det var dags att laga middag så ritade Super Twinsen en massa fina teckningar som nu sitter på kylskåpsdörren i Nyköping. Peter och Patrick kom och åt middag med oss och då hade Patrick slagits med tröska och Peter sa att tröskan vann. Tror det då Patrick hade ett jack på näsan som blödde. Sen var det film och chips time.

Den leskiga filmen som S valde fungerade typ i 30 minuter innan dvd:n började strula. Aaaja bara att byta film. Då blev det Cars eftersom Bamse filmen glömdes hemma men fodralet var med i Nyk.
Sagoläsning och sovdags där efter.
Lördag: En torr natt blev det och uppe med tuppen....nästan...kl.7 var det dags tyckte W.
Gos och lek, sen fruckost och Cars filmen igen. Sen var det dags för att åka och handla en pall då Super Twinsen inte är så långa ännu så de når inte ända upp till handfatet...lite hjälp på vägen än så länge behövs det.

Lunch fick ST välja själva, det blev korv med macka.


Godis till efterrätt.

Sen åkte vi till patricks föräldrar och tittade på ankor, höns, små små kycklingar och Påfågeln Schan eller som Cissi säger Schan-banan.
S fick en hel vindruveklasa av Ulf som hade odlat dem själv
och när lilla Elin vaknade så åkte vi till Tropicariet på Kolmården.
Där såg vi små små apor och sköldpaddor.
En lite större apa ville åt våran matsäck som moster hade i ryggan.
Sen såg vi olika fiskar, stor och små, såna som var långa och såg ut som bajskorvar

och 5 st olika Hajar.

Man fick klappa på tamrockorna men det vågade vi inte. Vi fikade vid hajarna mini safari yoghurtar som ST (super twins) hade valt ut dagen innan, banan, vindruvor och dricka.
När det var dags att åka hem så fick alla barnen välja ett varsit djur med sig.
*foto*
Efter en glasspaus så var det dags för hemfärd. Via affären förståss då vi köpte lite mera chips och två filmer till kvällen.
Middag, film med chips och några godisbitar.

Söndag: S vaknade kl.7.30 och sa nu är det vakna dags. W släppte en morgon fis.
Fruckost och sen ut på vår aldeles egna knutte safari i mörka och ljusa skogen.

Vi hittade 2 kantareller, S sa att hennes va till Patrick och W skulle ge sin till pappa. jag tror att svampen ligger fortfarande i deras jackfickor.
Men vi gick ända fram till Grävling grytet och tittade hur ett sådant ser ut. Den var jätte stor men många hål (in och utgångar), vi såg även en mullvadshem ( troligtvis någon annans hem) och en döskalle.
Väl tillbaka till prinsesskärran tog vi en liten fika med pärondricka och bondekakor.

 Hemma igen tittade vi på lite film och sen var det dags att möta upp vaari, Helena, lilla Roy, mamma och Janiina på Max för lite lunch. Där efter hem till bondgården igen och lite fika och film.
När det var dags för hemfärd till Märsta så ville Super Twinsen inte åka utan stanna kvar och sova här. Jag tror att det var en fullpåängare att vara hos moster Nadja och Patrick.
// Moster Nadja

Inga kommentarer: