lördag 3 december 2011

Tvillingträff och 40års fest

Efter en trevlig övernattning med mina underbara konfirmander så var det dags att förbereda för eftermiddagens, och terminens sista, tvillingträff.
M-P var flytthjälp åt Heidi och Oscar så barnen hade fått tillbringa förmiddagen och tidiga eftermiddagen med vaari, Helena och Tina vilket de var väldigt nöjda med.
Som tur var så kunde de köra ner barnen till kyrkan så jag hann förbereda klart allt inför träffen.
Tack igen för all hjälp med barnen!
Vi var fyra familjer idag så det var full rulle med nio barn under fyra år.
Sanna och Williams dagis kompisar Emelie och Philip var också med, i början lekte alla barnen med sitt men senare såg vi att de även lekte lite med varandra.
 Ett tag lekte Sanna och William frisör. Då jag frågade dem vad de gjorde så förklarade William att han skulle klippa sig och "täcket" (som han pekade på) var till för att skydda hans kläder.
Sanna sa att hon blandade till lila hårfärg, hon "klippte" och friserade först Williams hår med gaffel och kniv.
 Här får William "färg" i sitt hår.
 Väldigt trevligt var det med så mycket folk, det har ju varit lite klent med deltagande det senaste året då varje gång har många drabbats av sjukdom eller fått andra förhinder.
Tiden gick väldigt fort!
 Tack till Catrine med Emelie och Philip, P-O och Karin med Zara och Liza, Mia och Magnus med Peter, Ronja och David för en trevlig eftermiddag, tack även till Inger som ställde upp och hjälpte till med fram och undanplockning av fika!
Var väldigt mysigt att bara få umgås lite med andra tvillingfamiljer, både Sanna och William trivdes så bra att de inte ville gå därifrån sen.
 M-P hann ju också vara med på träffen fast han kom lite senare, tror att han trivdes också trots tröttheten.
Efter att allt var städat och klart så funderade vi först om vi skulle åka hem och äta först eller åka direkt för att fira Jane som fyllt fyrtioår och hade öppet hus.
Efter en snabb koll att där fanns barnvänlig mat så styrde vi bilen till festen.
Det var verkligen huset fullt hos Jane som nog är en aningen mer social än vad jag är hihii.
Här har ni fina glada Jane, födelsedagsbarnet själv, som visar upp en av sina presenter hon fått under kvällen.
 M-P lämnade av oss på festen för att försöka få tag på lite hostmedicin på akuten till sig själv, han kom tillbaka ganska snart då doktorn inte hade tid föränn senare att ta emot honom.
Först var barnen väldigt blyga och klängde på mig, det var ju så mycket folk överallt.
Men senare, efter att de ätit med god aptit, så vågade de sig iväg på egen hand till trappan till övervåningen. De hade sett att alla barnen sprang upp och ner för den och ville väl se vad som fanns där.
Men de vågade sig inte riktigt upp själva, tur att pappa M-P kudne följa med dem upp så fick jag sitta och ta det lugnt ett tag.
Senare så tog jag mig upp till övervåningen av nyfikenhet att se vad de höll på med däruppe.
Första var att de precis skulle se på film men sen ångrade de sig och lekte i Marcus rum istället.
Han hade massa roliga leksaker!
Det som var roligast var att klä ut sig med olika saker som viking William och tomten Sanna.
 eller tomten William och viking/soldaten Sanna (observera hennes minspel då hon låter som en pistol, vart hon nu har lärt sig det).
 Här har ni mig och Jane poserandes också, usch så stor jag ser ut bredvid henne...
Det blev lite senare än vanligt att få barnen i säng men de somnade fort då de väl låg i sina sängar.
M-P hann inte mer än hjälpa mig få in barnen innan han var tvungen att åka för att träffa doktorn, hem kom han med cocillana-etyfin eller vad det nu heter, den blir han väldigt "rolig" av upptäckte han senare...
Själv var jag så trött att jag halvslumrade i soffan redan innan han kom hem och fortsatte med det en bra stund innan jag gav upp och gick och la mig i sängen.
// Sargit

Inga kommentarer: