tisdag 20 mars 2012

Två månader!

Idag var jag hos läkarn med Janiina. Vi fick träffa samma läkare som Sanna och William var hos då de var små, också de för sin hosta.
Hon fick ventoline för att underlätta lite och så ska vi höras om en vecka via telefonen.
Det jag insåg där var att idag är Janiina två månader gammal!
Konstigt egentligen då hon var åtta veckor i fredags men två månader idag...
Vart har tiden tagit vägen?
Gick till Märsta kyrka för att vara på öppnis men det var stängt så istället umgicks jag med kollegor och deltog i veckomässan. Soppa blev det ju också så klart och då fick Janiina hänga hos en främmande äldre dam som var så glad över att få hålla en liten bäbis.
Janiina fick gå från famn till famn bland några av mina kollegor och församlingsbor jag kände också.
Mette kom också (dit lockat av mig) med lilla Ida vilket var trevligt.
Tog bussen till Valsta C efter ett besök i Märsta C där jag fyndade en kjol till mig.
Tänkte gå till Valsta öppnis men ett telefonsamtal från förskolan ändrade mina planer.
De undrade vart jag höll hus då barnen skulle hämtas klockan två idag, då de från och med idag (då två månader gått från syskonets födelse) ska gå femton timmars veckor vilket innebär 9-14 tisdag-torsdag och hemma då måndag och fredag.
Vi hade trott att det var först från och med imorgon...
Men nu är alltså "semestern" slut som jag skrev på fb tidigare, konstigt bara att jag varken är solbränd eller utvilad...
Nåja, det var bara att hoppa på en buss till, hade precis klivit av en tio minuter tidigare, istället för att ta en promenad hem senare som planerat.
Sanna envisades med att hon ville gå till lekplatsen men då Janiina var hungrig så fick jag övertala dem att leka på vår gård istället tills M-P kom hem.
Då han kom hem så tog han med sig dem på en "lekplatsrunda" de var på flera olika lekplatser och lekte i över en timma!
Janiina hade inte en tanke på att sova efter maten, som hon borde ha gjort då hon var så trött. Så till slut testade jag ringsjalen. Måste ju öva på den också lite.
Hon var väldigt missnöjd först och kämpade emot sömnen, men efter ett tag sjönk ögonlocken ihop och så sov hon gott ett bra tag. Hann till och med äta middag med henne sovandes i ringsjalen.
Då Sanna och William ville att jag skulle läsa saga ikväll igen så gjorde jag det samtidigt som jag ammade Janiina.
När hon var nöjd så ville hon vara upprätt, hon verkade faktiskt titta på bilderna i boken väldigt intresserat.
Hon är så stadig vårt lilltroll, känns som att hon snart kan sitta med bara stöd, vilket hon ioförsig gör då jag bara stöttar henne lite med ena handen.
Sanna somnade först ikväll fast det var hon som protesterat mest högljutt vid läggdags då hon grät/ropade "jag vill inte sova!" flera gånger.
William var för ovanlighetens skull den som höll sig vaken länge, men han var tyst och nöjd i sängen med ritbrädan i högsta hugg.
Janiina som normalt brukar somna efter kvällsmålet vägrade ikväll, några minuter i taget bara sov hon.
Så inte fick jag något gjort som jag tänkt.
Typiskt nog så sover hon nu gott i M-P:s famn (som kommit hem från träningen), mammas famn verkar inte duga att sova i....
Ska väl plocka undan kvällsfikat min make dukade fram åt oss och sedan gå till sängs.
// Sargit

1 kommentar:

mummu sa...

huonosti hoidettu päiväkodin kohdalta.olisivat voineet aamulla kysyä että muistatko ja jos eivät itse muistaneet niin olisivat voineet vaan sanoa että meni tänään vähän pitkäksi kun ei ajateltu aamulla että nyt alkaa se lyhyt kausi.minä ainakin näen punaista tuollaisesta ja se tekisi sen että minäkään en tulisi vastaan missään asiassa tulevaisuudessa.paras kun sais sen suomalaisen päiväkodin.suomalaiset joustaa enemmän.eivät laske minuutteja.