måndag 19 mars 2012

Snö?!? och läkartid med William

Vaknade tidigt imorse då det ljusnade ute, detta för att vi var utan rullgardin sen igår då vi flyttat den till Janiinas blivande rum och inte hunnit få upp den nya i vårt...
Men lyckades till slut somna om då jag borrade ner huvet i kudden och vägrade titta ut.
När jag väl gjorde det, i samma veva som William kommer in springandes och säger glatt "mamma, det regnar snö!" trodde jag först inte mina ögon.
Behöver jag säga att jag inte delade hans entusiasm...
 Jag hämtade både Sanna och William redan efter ett idag då William hade tid hos läkare på BUMM för att visa upp sin fot.
Förra gången fick ju Sanna bli kvar på dagis under tiden men det var tydligen inte populärt varken för William eller Sanna då Sanna flera gånger tagit upp att hon blivit ledsen och gråtit efter mig då vi gått och hon blivit ensam (med massa dagis kompisar och fröknar) kvar på dagis.
Där fanns massor med leksaker som båda glatt lekte med. Som tur var kom min pappa och hjälpte till så han höll ett öga på Janiina medan jag va inne med William, Sanna gick lite ut och in från läkar rummet. Verkade som att hon ville finnas till för sin lillebror.
William skrek/grät så fort det var dags att gå in till läkaren, han total vägrade samarbeta.
Tufft för mammahjärtat att behöva höra hans panik då han inte ville att läkaren, som var väldigt trevlig, skulle lyssna på hans lungor för att inte tala om att titta på hans fötter.
Läkaren var dock lugn och respekterade hans vilja och struntade i att undersöka honom närmare då han såg hur han reagerade. Blev mest frågor till mig och så försökte han titta hur William gick, det lilla han gjorde då han plötsligt ville bli buren.
Det slutade med att han skulle skicka en remiss för att röntga hans höfter bara för att bli säkra på att det inte är något. Mest troligt är det något han växer ifrån, att hans fötter vrider sig utåt, men bättre att få det bekräftat.
Bävar inför besöket på röntgen, William lär ju vägra bli röntgad och få panik även då...
Någon som har tips på hur vi kan göra för att förbereda honom inför röntgen?
Trodde ju att han skulle låta sig bli undersökt idag då vi pratat om det mycket, att han ska få visa upp sin fot för läkaren.
Sanna och William fick leka lite till i väntrummet och äta frukt medan jag matade Janiina.
 
 Både sköterskan och läkaren hörde Janiinas hostattacker så de erbjöd att vi skulle boka in en tid för henne för undersökning, fick en tid redan imorgon! Skönt då jag precis börjat fundera hur länge hon ska behöva lida av detta och funderat på att ringa bvc om det.
Nu tror jag att svaret blir detsamma som förra tisdan då vi var hos läkarn men bättre att få det bekräftat så man slipper oroa sig...
Efter läkarbesöket så gick jag och barnen till Systarnas cafe för att fika, som jag lovat barnen tidigare.
De fick välja vad de ville ha och William valde pepparkakor, men han åt även halva min fralla.
 Sanna valde glass men ville inte ha fralla så då åt jag upp den andra halvan jag köpt "till mig" (egentligen till dem). Då jag ätit upp den så började Sanna tjata om att hon ville ha en egen macka. *suck* så det slutade med att jag fick köpa en till, och då äta upp en halva till själv fast jag egentligen inte orkade...
På hemvägen stannade vi till i Valsta C för att hämta ett paket som kommit till mig.
Vid ingången mötte vi till vår överraskning M-P som handlat mjölk, som jag bett om, på hemvägen!
Han var tidig eller så var vi sena på väg hem, skönt i alla fall att få sällskap och hjälp med barnen resten av utflykten.
Måndagar är våra "matrestdagar", rätt skönt att slippa laga mat då det är den längsta dagen i veckan.
Då får alla välja vad de vill ha av de alternativ som finns.
Brukar funka rätt bra och utan bråk om vem som ska ha vad, då rester från ett mål oftast bara räcker till en portion. Idag blev det pasta och ugnskorv/köttbullar till barnen, pyttipanna till M-P och kyckling i currysås med ris till mig.
Så nöjd över mig själv att vi kommit igång med månadsmatsedeln igen, då vet vi varje dag vad vi ska äta och blir inget onödigt handlande då man velar om vad som ska stå på bordet och då köper än det ena än det andra i onödan.
Då Sanna och William badade ikväll så ville de att jag skulle fota dem då de hade skägg.
 De lekte tydligen också att de var hajar och här visar de hur stort gap en haj har.
Har lyckats få in alla barnens kläder i deras nya garderob idag, lite hjälp fick jag från barnen med de hängande kläderna.
William kom ivrigt släpandes på flera galgar i varje hand med sina skjortor medan Sanna kom med ett eller två plagg i taget (de hade ju hängt i deras gamla lilla garderob som numera står i Janiinas rum).
Nu ska jag försöka få till en ny ordning i båda barnrummen också, om bara Janiina tillåter mig fixa med det på dagtid...
// Sargit

Inga kommentarer: