fredag 19 november 2010

Febrig Sanna, igen

Imorse hade Sanna feber igen. Stackarn.
Tur att jag ändå hade ledig dag så vi slapp puzzla ihop hemmavarandet.
Men nu blir det ju lite ändringar i planerna för dagen, får nog inte mycket röjt i sovrummet då Sanna är rätt så grinig och famnig då hon är sjuk.
Då vi lämnat William på dagis så piggande hon dock till en aning, men det gick snabbt över då vi kom hem igen.
Hela vägen ropade hon frågande efter sin "Illiam", det fortsatte hemma.
Inte ofta de är ifrån varandra så här då de oftast insjuknar samtidigt.
Både Sanna och William har även börjat sen ett tag tillbaka att frågande säga "pappa" då inte han är hemma, och därefter "mummu" eller "Kai" alt "Vaari",  och så får man förklara att pappa är på jobbet, mummu är nog hemma osv...
Nu ska Sanna och jag mysa i soffan, tror hon kommer somna snart.
// Sargit

5 kommentarer:

Plingan sa...

Krya på er! Tänkte höra, har ni öppen förskola uppe i valstakyrkan, förstod inte riktigt tider och dagar när jag såg skylten...! Mkt närmare att gå dit istället för till familjecentrum.

Familjen Sundström sa...

Plingan: Jepp, det finns öppen förskola i Valsta kyrka också, tisdag onsdag och fredag, kommer dock inte ihåg tiderna just nu men kika in på www.svenskakyrkan.se/marsta under barn verksamheten :)
// sargit

Nadja1 sa...

Va roligt att d frågar efter släkten. Ska nog ta och förstora ett kort på mig och ge den till Illiam i ram så kan han titta på mig och säga täti. :)

Anonym sa...

Våra 5 mån tvillingar brukar se undrande på deras far när han kommer från jobbet. Som: "var kom han ifrån?". Jag gillar att läsa er blogg. Ser den lite som en inblick i hur vi kan ha det framöver. Vi har också en flicka och en pojke. Vi har finska som hemspråk, så jag är nyfiken på att se hur de kommer att lära sig svenska.

En praktisk fråga: vad har ni för barnvagn och är ni nöjda med den? Vi har en begagnad Emmaljunga och jag längtar efter en med smidigare hjul. /Nina

Familjen Sundström sa...

Nina: Vad roligt att du gillar läsa vår blogg. Glad blev jag för din kommentar också :)
Vi har två vagnar, en babyjogger syskonvagn som vi köpte helt ny och är jättenöjda med, fullt liggläge och lätt att lyfta i och ur bilen när man väl fått in snitsen. Enda minuset är att barnen sitter ifrån en när man tar bort liggdelarna, men det är inget jag störs av idag utan mest första tiden då jag var osäker på hur barnen reagerade. Men de verkade inte bry sig nämnvärt om det utan var nöjda mest hela tiden :)
Sen köpte vi en maclaren twin tecno på blocket iår före semestern att ha på alla resor då den tar en aningen mindre plats, den är också bra men inte lika lättstyrd med en hand som vår "stora" vagn pga de små hjulen och handtagen, men på resor tex finlandsbåten är den mycket smidigare än den stora vagnen.
Bästa tipset för vagnköp är nog att prova i affärerna flera gånger och tänka igenom vart ni kommer använda vagnen. Då ni väl bestämt er för vagn kan ni ju kika på blocket då man ju kan göra fynd där...
Svängbara framhjul är ett måste tycker jag, stora hjul skulle jag också rekomendera om man tänkt använda vagnen vintertid eller på landet :)
Lycka till med vagnjakten.
// Sargit