måndag 26 november 2012

Ligger lite lågt

För tillfället så är jag lite låg då jag har så ont i ryggen. Var till närakuten i söndags till slut och fick konstaterat ryggmuskelinflamation. Fick så klart piller utskrivet men känner inte att de hjälpt något.
Jag ska tydligen vara i rörelse som vanligt men undvika lyft och vila musklerna i fråga rätt mycket ändå, men inte bli stilla för då förvärras det. Att köra bil tar på krafterna också då man tydligen använder dessa muskler då man vrider på ratten eller sätter i en växel...
Oj vad lätt det är då med en 10månaders klimp på 8,8kg och två snart 4åringar som busar och har sig och inte riktigt förstår att vara försiktig med mammas rygg.
Eller inte, imorse grät både jag och Janiina ikapp då jag inte kom upp ur sängen alls, så ont gjorde det, och Janiina förstod inte varför jag itne lyfte upp henne som jag brukar göra då hon väl vaknat.
Kändes maktlöst.
Nog tycka synd om mig nu.
Idag har vi varit på bvc med Janiina, min mamma kom och hjälpte mig lite på förmiddagen och höll oss sällskap resten av dagen sen. Bättre att vara två sjuklingar med tre barn än ensam sjukling med barnen.
Janiinas 10månaders kontroll gick bra även om hon inte var helt med på noterna att någon annan än jag lyfte henne då vår sköterska hjälpte mig extra mycket pga min rygg.
Återkommer om vikt och längd då jag orkar resa mig och hämta lappen från skötväskan.
Vi var även på Sannas dans, hade mutat henne med att fråga om hon ville ha dansskor vilket hon ville och då sa jag att om vi köper dansskor så måste hon ju dansa också vilket hon var med på, i hela fem minuter innan hon belv utskickad från kursen då hon inte ville vara med *suck*. Så jag tog tillbaka dansskorna hon själv fått välja ut och sa vad ska du med dem till om du inte är med på dansen.
Blir så less då hon vill gå dit men väl där vägrar hon vara med och då har jag släpat alla barnen dit tre gånger nu (nåja, M-P var med henne förra veckan då jag var sjuk) och nu denna sista gång med ryggont också.
Så nu får det vara, vill hon inte så vill hon inte.
Hoppas jag kommer ihåg det då hon sen frågar/tjatar om när hon ska till dansen igen...
Nu ska jag försöka få våra stora troll att lugna sig lite då de fortfarande busar runt i sitt rum.
"Vill inte sova" kampanjen fortsätter *suck*
// Sargit

Inga kommentarer: