torsdag 29 november 2012

De senaste dagarna

Måndagen har jag ju redan skrivit om men här har ni siffrorna
Vikt: 8860g längd: 69,4cm.
Efter bvc fick Sanna och William leka en stund på lekplatsen medan jag gick och hämtade ut salva till Janiina då hon har fått "svamp" bakom örat bland annat. Det har sett otäckt ut ett tag och vi har rengjort och smörjt in utan att det hjälpt men nu fick vi veta vad det var. Tydligen vanligt för de barn som haft skorv fick jag höra.
Tisdag åkte jag upp till din doktor för en andra bedömning då smärtan inte blivit bättre.
Var inte mycket han kunde göra åt saken, han misstänkte även en muskelbristning. Fick citadon utskrivet också som jag kunde ta med de andra tabletterna jag fått i söndags. Kunde fått tradelan istället men det ville jag inte ha då jag blir så konstig av dem, inte så bra då man är själv med barnen.
Då M-P kom hem så lekte han kurragömma med alla barnen, Janiina tyckte också det var hur roligt som helst. Själv låg jag och vilade i soffan.
Och hör och häpna så var jag nerbäddad i sängen före barnen den kvällen! Händer inte ofta det, om någonsin förr.
Men mina stora troll kom in till mig och ville att jag skulle läsa saga för dem, väldigt mysigt var det.
På onsdag då stortrollen lämnats på dagis, mycket senare än vanligt, så tog jag en promenad för jag ville inte bli still hemma för då är ryggen värre.
Snöblandad regn kom det men hade faktiskt inget emot det då vi fick frisk luft både jag och Janiina.
Jag gick till min pappa och hälsade på en stund innan vi gick hem för lunch.

 Janiina gillar Roy och är inte sen att tala om vem som bestämmer av dem.
Kände mig rätt ok även om ryggen värkte, tyvärr tog jag medicinen på fastande mage vilket jag senare fick ångra rejält...
Då jag hämtat Sanna och William tog vi bussen till Valsta centrum för att köpa kalasinbjudningskort som jag lovat, men det fanns inga på hela centrumet. Blir till att göra själv då om vi inte kommer iväg till maxi eller något de närmsta dagarna.
Jag åkte till jobbet inför kvällen då jag kände att jag var rätt ok men tji fick jag, jag blev illamående och åkte hem igen.
Resten av kvällen var en dimma av smärta och illamående.
Ett gott råd, ta inte mediciner på fastande mage! Jag har lärt mig min läxa nu iaf.
Torsdag, idag, blev jag hemma men då jag vaknade återigen av smärta tidigt på morgonen och sen kunde inte somna om så bestämde jag mig för att barnen skulle få vara hemma då jag inte orkade iväg med dem till dagis.
Men som en räddande ängel erbjöd sig min vän Catrine att ta stortrollen till dagis då hon lämnade Emelie där så de tog en liten omväg förbi oss och hämtade Sanna och William. Tusen tack igen Catrine!
Barnen var glada åt att få gå ut i snön och mot dagis, de protesterade inget alls.
Hela dagen tog jag det lugnt hemma med Janiina. Hann slå in barnens julklappar, sova middag med Janiina och slänga in tvätt i tvättmaskinen (som M-P senare fick hänga upp).
Klädde mig strax innan jag hämtade hem stortrollen.
Vi stannade ute en stund så att Sanna och William fick leka i snön, de började rulla snöbollar för att göra en snögubbe, men den får de göra klart en annan dag.
Riktigt trevligt var det att se hur kul de hade i snön, hoppas verkligen att det kommer mer snö och att det får stanna kvar och att den inte smälter bort på en gång.
Före middagen pysslade jag med Sanna och William.
Vi gjorde inbjudningskort till deras kalas i januari.
De är inte riktigt klara än, måste ju skriva i dem också men de har ritat dem i alla fall.
På tal om kort så har vi äntligen fått iväg de flesta tackkorten för Janiinas dop, har en bunt kvar som vi ska få iväg så ni som inte fått än lugn det kommer. Hann fixa dem före julen iallafall... Tack Jane för hjälpen!
Självklart får ni se den här också men vill först hinna dela ut den till Janiinas dopgäster.
Så skönt att få den saken avbockad från att göra listan.
// Sargit

Inga kommentarer: