måndag 28 februari 2011

Irritation och nöje

Har sedan vintern kom blivit irriterad ett flertalet gånger på människor som parkerar sina bilar på promenad vägen precis utanför förskolan.
Det är föräldrar som hämtar sina barn på dagis och visst, på grund av utbyggnationen av förskolan så finns det ingen gästparkering precis vid skolan.
Men det finns en på andra sidan vägen som ofta är nästintill tom vid hämtnings och lämnings tiderna, tar max två- kanske tre minuter att gå dit från dagis.
Men för att spara några minuter så väljer dessa föräldrar att blockera promenad vägen istället och tvinga oss gående ut på vägen där de flesta som kör inte håller hastigheten på 30km/h utan närmare 60km/h.
Idag blev jag extra irriterad då det stod tre bilar i rad mitt på trottoaren (den tredje står framför dessa två).
 Inte nog med att det är tungt att köra barnvagn i snömodd, man ska dessutom ta sig ner på vägen och sedan upp igen genom ännu mera snö.
Ännu roligare är det då någon parkerat så att man inte ens kommer förbi ut på vägen, utan måste vänta tills föraren behagar flytta på bilen.
Nog om det.
Då båda barnen var väldigt griniga och lite trötta så frågade jag om de ville titta på film.
Tidigare idag hade jag varit på biblioteket för jobbets vägnar och då passat på att låna hem två filmer.
Har typ aldrig lånat filmer på biblioteket och nu undrar jag varför då det ju är gratis.
Fler besök på biblioteket lär det bli under de kommande åren.
Jag satte på Lilla spöket Laban åt barnen och de satt som små änglar i säkert tjugo minuter!
Så söta de var och så nöjda.
De såg filmen nästan två gånger, andra gången gjorde de annat från och till också.
// Sargit

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ja, det där med parkering... Grannen till mina föräldrar startade ett gym för lite mer än ett år sedan. På gatan ligger fyra hus och det är en återvändsgatan. Det står ALLTID folk på vändplanen, eller precis precis vid föräldrarnas infart så att man skulle kunna dra en rät linje från grindstolpen och tangera deras dragkrok. Man är lite smått nervös varje gång man ska backa in och det står en bil där... På sin hemsida har grannen dessutom skrivit att gymbesökarna inte får parkera mer än tre åt gången på vändplanen med hänsyn till grannens utfart. När blev det ens tillåtet att parkera i vändplanen? Jag kan väl gå med på det om man lite snabbt ska in och hämta något, men annars... Till saken kanske ska sägas att det ett hundratal meter bort finns en obemannad bensinstation med bra parkeringsmöjligheter. Fast varför parkera 100 meter bort, då kanske man inte orkar träna? Eller?

Här kostar det pengar att låna film på biblioteket, men inte så mycket. 50 kr/3 filmer eller nått sånt. Eller en tjuga per film. Har jag för mig. Lånar inte film så ofta. Blir mest galenskaparna, och de går som musikvideo, som är gratis. :)

Ha det fint där uppe i snön.

mummu sa...

pistä lappu dagiksen seinään että parkkipaikka on tien toisella puolella.ja siksi toiseksi,koskas on saanut jalkakäytävälle parkkeerata.tietysti,voihan olla niinkin että nämä autoilijat on saanut ajokorttinsa joululahjaksi tai voittanut bingolotossa.

ei muuten ole suloisempia lapsia kun minun lapsenlapset