söndag 18 april 2010

Sanna och Williams dopdag idag

Idag för ett år sedan så döptes våra små älsklingar i Märsta kyrka.
Vi hade inte börjat blogga än då så nu tänker vi bjuda på en liten nostalgitripp tillbaka för er som var på dopet, och ni andra får en liten inblick i hur det var.
Som ni förstår så är nog våra små de mest välfotograferade små barn som existerar, bortsett från kändisbarn då, så vi hade ju en hel del bilder att gå igenom.
Bävar inför den dagen jag ska börja välja ut bilder till barnens fotoalbum som jag tänkt göra till dem, en varsin om deras första år.
Men här har ni ett axplock av bilder i alla fall.
William blir döpt,
och Sanna med så klart.Barnen och deras gudföräldrar (faddrar, jag vet, men tycker mer om det andra uttrycket).
Lina och Johan med Sanna och Tina och Thomas med William.Stolt mor med sin nydöpta dotter.Liten inblick i dukningen åt ena sidan av rummet, det var mycket folk även denna gång.
Vi har svårt för att begränsa oss...Min mamma är duktig på att laga mat och baka, hon gjorde bl.a. smörgåstårtor till dopet samt denna goda och fina doptårta.Sanna med sin gammelfarmor Britta.En stolt far med sin nydöpte son.William med sin tunga som vanligt, beredd att smaka på allt.Tyvärr hittar vi inte skivan med de studiobilder som barnens farfar tog i sin fotostudio, det var bland dem vi valde ut en bild till tackkorten som blev lite sent iväg skickade...
Men hittade detta kort som min vän Jane gjorde åt oss efter dopet.Och idag ser de ut så här.
Tiden har gått fort känns det som, så stora de är nu.
Williams "tänder" verkar klia igen.Sanna njuter av solen.Vid middagen (och kvällsmaten) tog vi fram deras dopljus och hade det mysigt.
Båda var lite facinerade av ljusen då vi inte haft några tända hemma så ofta sen barnen kom.
De blev lite ledsna när jag hjälpte dem blåsa ut ljusen, då de hellre ville ta i dem och inte fick.
Barnen fick gratulationssamtal från några av sina gudföräldrar idag, fick jag höra då jag kom hem från jobbet. Trevligt att de kom ihåg det, var en ren slump att vi kom ihåg det då jag igår kom att tänka på att "visst var det i april någon gång vi hade dop", och då kollade upp det.
Man kan ju inte ha koll på allt heller, speciellt då vi saknar en familjealmanacka att skriva upp bemärkelsedagar med mera i.
// Sargit

Inga kommentarer: