söndag 15 december 2013

Tredje advent - massa som hänt

Tidig morgon för mig som skulle jobba, familjen följde efter senare då de fått kläder på sig.
Idag var den årliga julpysseldagen på mitt jobb, så efter gudstjänsten och julgröten så var det pyssel för hela slanten.
William valde bort skapandet i år, istället ville han leka.
 Men Sanna målade jättemycket och även Janiina målade lite.
När Sanna målat klart så ville hon testa nåltova ett hjärta.
 När min arbetsdag var slut och allt var undan plockat så åkte M-P hem med Janiina medan jag och stortrollen åkte till Valsta kyrkan för att vara med på de vackraste julsångerna på finska. Mummu kom också dit. Sanna var lite mer rastlös än förra året, men i det stora hela så skötte de sig bra. William var noga med att säga högt vilken nummer på sång vi skulle sjunga härnäst, för siffror det kan han verkar det som. Dubbelsiffror är lite svårare att läsa men vet han vilket nummer som var senast så vet han vad som kommer sen.
Vi hämtade hem kebab tallrikar och pizza till middag på hemvägen då varken jag eller M-P orkade med någon matlagning.
Efter maten blev det lite kvällspyssel. Jag har haft som tradition att ha popcorns girlanger på granen istället för de köpta, och nu då granen är större är jag glad åt att få lite hjälp med girlangerna. Barnen var väldigt glada åt pysslet med, Janiina gillade dock att bara äta popcornen...
M-P fick uppdraget att fästa stjärnan på plats, men det var svårare än vi trott då toppen var mycket klenare och vek sig av tyngden. Så blev till att improvisera lite stöttning för toppen.
 Sanna och William kunde knappt bärga sig åt att få klä granen, Janiina hjälpte också till.
Duktiga var de.
 Sen innan läggdags kom vi på att vi ju inte tänt det tredje ljuset, så klart den måste tändas.
 Och adventsgåvorna klippte William loss.
Plötsligt efter middagen förresten så dök Sanna och William upp med varsin klubba i munnen. De hade fått dem då vi hämtade maten men de skulle spara dem till lördag hade vi sagt, men de tänkte annorlunda. Förklarningen jag fick var lite udda så jag var tvungen att säga att detta måste jag få på film så jag kunde ha bevis mot dem när lördagen kom.
De har inte riktigt förstått att det inte bara är lördagsgodis man kan få hål i tänderna av...
Efter denna långa men trevliga dag så somnade vi båda vuxna vid nattningen på kvällen.
// Sargit

Inga kommentarer: