måndag 2 december 2013

Pepparkaksbak på Månen

När jag anlände till förskolan så var Janiina som vanligt glad att se mig och så vinkade hon hejdå till sina fröknar.
Hon blev något förvånad då jag sa att vi ska inte hem än att mamma ska vara kvar på dagis med henne. Men det fann hon sig snabbt i.
Idag var det dags för en bakkväll med Janiinas avdelning Månen. Vi skulle baka pepparkakor till Lucia.
Det gick rätt bra idag att baka och hon ville själv bära figurer till plåten, sen att figurerna i fråga delades i två på vägen är en annan sak.
Men mot slutet ledsnade hon och började busa med kaveln istället.
 Tanken var att M-P skulle hämta hem Sanna och William som vanligt medan jag var kvar och bakade och åt gröt med Janiina. Men en av Janiinas fröknar tyckte synd om Sanna och William som stod vid dörröppningen och tittade på oss och frågade om de också ville baka. Så klart de ville!
Så det slutade med att hela familjen blev kvar och bakade.
Efter bak och julgröt så hjälpte jag till att fixa disken vilket tog sin lilla tid för oss ovana föräldrar i ett storkök.
Sen höll min familj på att bli in larmad då alla hade gått och vi trodde att så även var fallet med dem men så visade det sig att de fortfarande var på andra sidan av huset i stortrollens hall då de inte velat klä på sig. Så när jag gick strax före förskolärarna så ringde jag och kolla om de redan gått iväg och fick då höra att de inte ens kommit ut genom dörren, då blev det bråttom.
Trevlig kväll var det i alla fall och den avrundade jag med ett styrelsemöte senare på kvällen.
// Sargit

Inga kommentarer: