fredag 6 december 2013

Baka, baka liten kaka...

Veckorna går fort nu.
Själv har jag varit borta varje kväll måndag till fredag och lämnat över nattningen till maken.
Märks att det är jul snart då det är mycket som ska hinnas med.
Men mest har vi försökt få ordning i hemmet fast just nu är det värre kaos än innan vi började.
En av byrålådorna i Janiinas rum var fylld med saker som inte har en egen plats egentligen, så den har jag rensat då byrån skulle bort. Just nu är sakerna utspridda i vardagsrummet...
I onsdags kväll då jag kom hem från jobbet så låg alla barnen i sängen men lilltrollet ville inte sova, det slutade med att hon somnade till slut med halva kroppen i min famn och andra halvan i sin säng. Inte som planerat men mysigt i alla fall.

 Tack vare de ovanligt tidiga mornarna under måndag och tisdag (vi gick hemifrån redan 07.00!) så var barnen rätt lätta att få upp resten av veckan, till skillnad från mig då.
Visst ja, hade inskolningssamtal på förskolan på torsdag morgon, vilket jag så klart hade förträngt men tur nog så kunde jag stanna kvar på den. Vi konstaterade bara att inskolningen hade gått bra och att Janiina trivs på förskolan.
På fredag morgon var det barnen som väckte mig, Sanna tjatade om att få duscha, så det fick hon, och William klädde på sig själv utan att jag sagt något till honom OCH han dukade fram frukosten. Sen kom han och tjatade om att det var morgon och frukostdags, så det var bara att släpa sig upp.
 Då barnen lämnats på dagis så började jag dagens hemmasyssla; Baka inför helgen.
 Här har ni resultatet, tog lite längre tid än jag planerat men fick trevligt fika sällskap av grannen sen innan jag åkte till jobbet.
Det är ju Finlands självständighetsdag idag så jag passade på att kika in på finska andakten/gudstjänsten lite kort på eftermiddagen innan jag var tvungen att börja förbereda lite för kvällen.
Senare kom min familj dit så vi kunde äta middag ihop innan de åkte vidare på kalas.
Här beundrar barnen julgranen i församlingshemmet i väntan på pizzorna.
Jag var rätt trött då jag väl kom hem efter ungdomscafét men så klart fastnade jag vid soffan i alla fall en stund medan maken monterade isär möblerna som skulle bort.
// Sargit

Inga kommentarer: