lördag 7 december 2013

Snöänglar och finsk julfest

Så kom den efterlängtade snön!
När vi skulle gå till bien så tog et lite extra tid då barnen ville göra snöänglar.
 Synd att vi inte hann leka längre i snön just idag.
 Idag hade vi finska föreningens julfest på agendan (pikku joulu), vi höll till i öppna förskolans lokaler på jobbet på grind av en dubbelbokning.
Blev kanon trevligt med 13 barn och 9 vuxna.
Det blev dans kring granen, lek, go fika och så skapade vi finska flaggor då det ju var Finlands självständighetsdag igår.
Janiina gillade sin flagga jättemycket!
Vi avrundade i kyrkan med att titta på julkrubban och sjöng några julsånger till.
Alla barn fick en liten godisstrut också, vilken succé det var.
 När allt var städat och undan plockat så åkte vi till Stinsen för att fönstershoppa lite och eventuellt inhandla de sista klapparna till julen.
Men tyvärr så var det fel ställe att gå till för att handla då allting stängde redan klocka 18.00?!?
Det hade vi glömt bort men vi hann äta middag i alla fall och så anslöt sig våra grannar Mats med Frida och Alice till oss.
Då barnen ätit färdigt så gick jag ner med dem alla fem för att titta lite på juldekorationerna. Lite smått nervöst var det att hålla reda på fem snabba troll, men de höll ihop rätt bra så behövde inte jaga efter dem i alla fall.
Efter att ha handlat mjölk och lite annat på citygross så åkte vi hem och så fick stortrollen se på lite jordgubbslisa och äta lite godis innan sängdags medan Janiina nattades av M-P, sen gick maken över till Mats för lite umgänge då barnen somnat.
Som avrundning på dagen kokade jag risgrynsgröt inför morgondagen och slog in de första julklapparna.
Varför lämnar man saker till sista minuten jämnt? Haft vissa av klapparna klara sen i somras men ändå inte slagit in dem...
// Sargit

Inga kommentarer: