söndag 17 februari 2013

Sjuk(t)långhelg

Tuffa nätter har vi haft.
Först har vi ju haft lilla Janiina som inte varit sig själv på grund av förkylningen.
Så här såg det ut natten mellan torsdag och fredag ett tag, så trött så trött men kan inte sova och vägrar att ligga i sängen.
Men på dagarna har hon druckit väldigt bra i alla fall, även om hon ätit väldigt dåligt, ungefär hälften mot vad hon brukar.
Själv blev jag bara sämre och sämre med min förkylning och natten mellan torsdag och fredag trodde vi att jag även fått magsjuka (då det var vad vårdguiden trodde då vi ringde), jag fick nämligen en liten biverkning av cocillanan (eller hur den nu stavas) i form av hemska smärtkramper i gallgångarna (tror jag det var, ungefär där revbenen tar slut på framsidan). Trodde på allvar att nu är det något riktigt galet och att jag får åka in och åter bli opererad eller värre, nu är det kört...
Men jag överlevde, med nöd och näppe kändes det som, vill INTE uppleva det igen!
Var så slut på fredan så jag sov mest hela tiden, klev upp vid lunch och sen låg jag på soffan halvslumrandes resten av dagen.
Sanna var nöjd med efterrätten för dagen, det var även de andra som kommit in i en plötslig fruktslukar period.
Sanna och William fick njuta av lite frisk luft en stund på eftermiddagen också.
Vi fick ett paket levererat till dörren under fredagen, kors i taket, annars brukar man få hämta ut dem på Ica.
Det var försenade födelsedagspresenter till barnen från deras moster Nina med familj i Finland.
Janiina var väldigt glad och nöjd åt sina nya alldeles egna Lilla My-tallrikar och sked och gaffel.
Boken blev väl läst också.
Sanna och William fick en jättehäftig dublolego brandbil som till och med låter (!) och några bas dublo plattor.
William försökte säga att brandbilen var hans, bara hans, men jag förklarade att den var bådas.
Sanna verkade inte ha något emot att William byggde ihop den, hon var så trött stackarn så hon somnade i soffan.
Natten mellan fredag-lördag tillbringade jag i soffan, med sällskap.
Stackars Sanna klagade på öronvärk, och så klart tog vår Alvedon slut. Tur nog så har vi flera underbara vänner som gärna ställer upp och hjälper oss med goda råd (bra med fb då man snabbt får hjälp och råd av vänner där), en av dem var Thomas som körde hem till oss med en flaska. Tack igen!
Den som påverkats minnst av förkylningen (bara snuvan och hostan som besvärar honom på natten) är William. Han har varit på strålande, förstående humör medans vi andra varit trötta och däckade.
Lördag förmiddag gick stortrollen på knytte med M-P (då var Sanna som vanlig och vi tyckte frisk luft skulle göra dem gott) medan jag slappade med Janiina hemma, hon var så klängig och famnig så jag hann knappt tömma diskmaskinen och slå på en maskin tvätt.
Två väldigt glada stortroll kom hem efter att även fått gå via affären och välja ut en lördags gottis påse till sig, de valde "Tom&Jerry" påsar. Men William lämnade typ hälften av godiset till mig med orden "du får äta dem mamma" då han ledsnade rätt fort. Men istället blinkade han med sina fina ögon mot mig och frågade "får jag ta ett snöre av dig mamma?" ett flertalet gånger, tror han åt mer av mina godissnören än vad jag gjorde, hihii...
Lördag kväll hade jag, William och Janiina mellomys medan M-P åkte iväg till närakuten med Sanna då hon fortfarande hade ont i örat, fast just då hon skulle åka så var öronvärken som bortblåst enligt henne.
William sa sig gilla alla låtar, han dansade till några i början innan han ledsnade och mös ihop sig i soffan.
William och Janiina hann somna innan Sanna och M-P kom hem, de hade fått åka en bra bit till en nattöppen apotek för att hämta ut penicilinen mot öroninflamationen.
Natten mellan lördag och söndag blev det till en början en natt på soffan med Sanna, långt efter midnatt kom jag i egna sängen (hann till och med duscha). Men det dröjde inte länge innan Sanna kom efter och resten av natten hade vi en kamin i sängen.
Söndag kände jag mig rätt bra förutom trött och snuvig så jag åkte till "jobbet" i några timmar. Skulle nämligen vara med på en Bibeläventyrsgudstjänst i Lunda kyrka, och kände att jag verkligen inte ville missa den då jag missat hela förra året med Bibelävetyret. Var rätt trött då jag kom hem så blev ännu mer tv-tittande för oss medan M-P var på dansen på eftermiddagen.
Ja, Backyardigans har varit väldigt populära dessa dagar, försökte locka med någon annan film men blev nedröstad. Övertalade dem att se "Impys island" och "Impys wonderland" under helgen, men de var tydligen läskigt tyckte William. Det läskiga var att han inte visste om Impy=Dino skulle hitta sina vänner och hitta hem igen. Ändå satt jag bredvid honom genom hela filmen och förklarade att så klart de kommer hitta varandra (och att hitta ut) med mera. Vilket de ju till slut gjorde och då var allt frid och fröjd.
Janiina fick äta pommes och grönsaker till efterrät idag, tallriken blev länsad kan jag säga. Hon älskade det.
Det blev även vindruvor till efterrätt också då vi andra ätit färdigt våra hemmagjorda hamburgare.
Jag har i två kvällar/nätter nu fastnat för en ny serie jag hittat på netflix, har även tittat på två filmer udner helgen. Vad annat att göra då jag inte orkat sitta vid datorn, läsa bok eller annat och barnen hållt en vaken. I alla fall så den nya serien jag börjat plöja igenom heter "Life unexpected", den handlar om en tonårstjej som letar upp sina biologiska föräldrar för att få deras underskrift på ett papper för att kunna söka om att få bli myndighetsförklarad och då slippa fosterfamiljer. Det slutar med att hennes föräldrar, som inte haft med varandra att göra alls sen highschool, får delad vårdnad och hon måste flytta in hos sin biologiska mamma som hon ju inte alls känner sen tidigare.
Sen får man följa hur deras relationer växer och kompliceras och så vidare. Jätte bra är den i alla fall.
Tur att jag hade den att titta på natten mellan söndag och måndag då nu var det Williams tur att hålla mamma vaken enbart för att han vaknade mitt i natten och sa "jag kan inte sova" och kom och kröp upp i min famn i soffan. Men det dröjde inte länge föränn han inte hade några problem alls att sova.
// Sargit
P.S.
Visst ja, hörde rycktas att det var visst alla hjärtans dag också mitt i allt, behöver jag säga att det kom lite i skymundan...

1 kommentar:

Unknown sa...

Svar:
Ja, jag hoppas också att vi får bukt på det. Vet inte så mycket just nu, mer än att jag ska få komma till sjukhuset. Bara svaren kommer på nya proverna så skrivs remissen. Sen blir det behandling som slår ut hormonproduktionen och därefter behandling som sätter igång hormonproduktionen igen.
Det känns så konstigt. Men så är det.

kram