onsdag 20 februari 2013

Afrikas stjärna

Då det var onsdag så kom jag och Kiia hem lite tidigare, det vill säga lagom till middagsbordet.
Vi hade lovat Sanna och William att vi skulle spela spel med dem efter maten.
Men då jag fick lite oplanerat besök från en styrelse kollega så kom vi igång lite sent med spelandet.
Kiia hade haft med sig detta spel till oss som present, så kul att spela den igen. det var inte igår kan jag lova. Barnen valde själv vad vi skulle spela och ärligt talat trodde jag att de skulle vara för små för den, men med lite hjälp med reglerna så förstod de hur man skulle göra. De förstår ju så klart inte än det strategiska i spelet men att bara spela gick bra.

Långt efter sängdags vann till slut Sanna spelet. Det blev katastrof det vill säga världens undergång för William! Han blev så arg och ledsen "det var ju jag som skulle vinna, inte Sanna! Sanna är dum!" och så vidare.
Försökte förklara att man inte kan i förväg bestämma vem som vinner och att det är turen som avgör det, men det gick inte att få honom att lyssna.
Stackars Sanna visste inte vad hon skulle göra då hon var glad för att hon vann men lite nedstämd för att William blev så ledsen. Så hon höll tyst efter den första glädjen.
Då de kom i säng så fick Kiia läsa sagor för dem, först i Sannas säng och sedan i Williams säng.
Sanna har verkligen blivit fäst i Kiia redan. Och det är bra övning för henne att läsa högt för barnen på svenska.
William hade inte riktigt släppt sin förlust då de låg i sina sängar och han sa att "imorgon vill jag spela med bara dig mamma, och då ska jag vinna", jag försökte tala om att spel är roligare att spela om man är flera och återigen att man inte alltid kan vinna, men han hade bestämt sig.
Fram till Sannas vinst så trivdes alla med spelet och det lär ju inte ha varit sista gången vi spelade Afrikas stjärna. Enda skillnaden var att den vi hade som små var mer stabil, alltså tjockare plan och de runda "knapparna" var också tjockare, men kul var det.
// Sargit

1 kommentar:

mummu sa...

katso se peli jonka minä ostin onko se vahvempi.anna williamille oma peli että voittaa.