måndag 25 februari 2013

Frisörsalong

Janiina gillar att ha diadem på sig då och då, hon tar av den och sen säger hon "da, da" och sträcker fram den för att man ska trä på den igen. Eller så försöker hon göra det själv, vilket hon inte kan än.
Länge kan hon roa sig med det och så springer hon ibland till spegeln i hallen och står där och gör om proceduren.
Vid middagen började vi prata om hår och det kom fram att William ville klippa håret, vilket han nämnt tidigare också.
Jag frågade om vi skulle åka till en frisör men han sa "nej, du får klippa mig mamma".
Försökte lite försiktigt säga att det blir bättre om frisörn gör det men han gav sig inte, det skulle göras idag så det var bara att sätta igång efter att middagen var undan plockad.
Försökte ta en förebild men som ni ser så kan han inte vara utan att göra grimaser, sötnos.
 Jag testade lite att lämna långt upptill men kommentaren från honom var "så kan man inte ha det, jag vill ha kort" och en sur min. Så det var bara att göra honom till lags.
En nöjd gosse i denna efterbild.
Sanna ville också såklart bli klippt och där försökte jag ännu mer övertala att gå till frisörn men svaret blev "du får klippa mig mamma, du kan".
Några förebilder, återigen grimaserandet gör att man inte kan få en normalbild på na, men man ser hur långt håret har blivit.
Sanna sa att hon ville ha kort och jag frågade hur kort och så visade jag olika längder med handen.
Hon ville ha kort page typ men då jag började så tänkte jag testa en grej och frågade om jag fick prova och det fick jag.
Hon gillade det så det fick vara, även om jag skulle vilja gå på och fixa lite till men denna tös har svårt att sitta still. Först var tanken att låta luggen växa men då jag klippt färdigt där bak så sa hon "nu får du klippa luggen också mamma" så det var bara att göra det efter att jag hade försäkrat mig om att hon var säker på att hon ville det. Luggen är svår den, tur att det växer som ogräs så jag kan gå på och jämna till den lite så småningom.
Men så nöjd hon var med sin frisyr.
Frisörsalongen stängde inte efter det utan sen blev även maken av med håret.
Och nej Helena, Janiina har ännu inte blivit klippt. Tror att vi ska låta hennes hår växa då luggen verkar vilja lyda oss och bli snelugg på henne. Ska dock vid tillfälle klippa av en liten lock som minne, liksom vi gjort med stortrollen.
Som jag sagt förr, med lite övning så kan jag nog få till det med friserandet, övning ger färdighet och kan vi då spara en stor summa varje år på att klippa själv så är det bara ett plus.
// Sargit

Inga kommentarer: