måndag 18 februari 2013

Lufta barn och pärla

Efter en förmiddag med lite småfix hemma så fick jag till slut nog och tog ut barnen för lite luftning.
Under tiden fick maken köra en sväng till förrådet och till återvinningen.
Vi började med en promenad, men Janiina verkade mer nöjd av att sätta sig ner och titta sig omkring så efter ett tag fick hon sätta sig i vagnen igen.
Då valde William, som redan då vi kom ut bestämt att han skulle ha snowracern med, vart vi skulle gå så vi andra följde efter.
Janiina satt och tittade sig omkring nedanför backen medan William åkte några gånger och Sanna lekte på lekplatsen.
Sen tittade vi på medan stortrollen snurrade i karusellen, William ramlade med flit flera gånger och lådsades slå huvet i marken då han ju hade hjälm på sig. Sen skrattade alla tre barnen högt åt det, eller för att de helt enkelt njöt av att få lite sol och luft.
Vi lämnade snowracern hemma och tog en liten promenad till en gård i närheten där våra vänner Laszlo och Linnea bor. Hälsade lite kort på Linnea som ska föda närsom, innan vi fortsatte leka en kort stund vid deras lekplats.
Janiina trivdes bra i gungan då syrran gav fart.
Och Sanna, hon kan ge sig själv fart nu och sätta sig ner själv då hon fått nog med fart.
Då vi kommit hem var det dags för sen mellanmål och sen en tupplur för Janiina. Maken fick äran att få henne att somna och somnade själv också inte helt otippat.
Sanna somnade huxflux i soffan så jag och William fick lite egen tid ihop.
William ville pärla så det gjorde vi.
Först en STOR nallebjörn,
och sedan en dinosaurie. Jag skulle också hjälpa till sa han och så var han noga med att säga att man först skulle lägga på kanterna innan man fyllde i resten. Sen var det dags för de obligatoriska grimaserings bilderna tyckte han.
Till middag åt hela familjen våfflor, Sannas önskemål.
Men precis innan vi skulle äta gjorde vi en otrevlig upptäckt av larver i skafferilådan. Usch fy och blä!
Jag vägrade gå nära och tappade matlusten så det blev maken som fick rensa båda skafferilådorna och slänga allt som stått öppet oavsett om det fanns något i dem eller ej, ville inte chansa.
Så nu har vi rätt tomt i skafferit men rent.
Detta gjorde att min matlust försvann lite så en våffla räckte bra för mig, Sanna var inte heller så hungrig men Janiina hon åt hela två stycken! Hon älskade våfflor!
William och M-P delade på restrerande fem rättvist.
Jag lämnade maken att sköta nattningen sen för att åka och hämta min praktikant Kiia som flög till Sverige från Finland för att bo hos oss de kommande tre veckorna.
Ingen av barnen sov då vi kom hem men barnen verkade gilla Kiia direkt då hon fick läsa saga för dem medan jag försökte natta Janiina. M-P åkte iväg på sin träning så fort vi kommit.
Janiina var svårnattad ikväll, så det tog lång tid innan hon kom till ro. Hon var nöjd så länge jag fanns i rummet men så fort jag försökte smita så kom det höga protester och ett stort flin när hon såg mig igen.
Då hon till slut somnat så bekantade jag och Kiia oss med varandra en stund innan hon gick och la sig, hon var rätt trött efter all spänning idag då det är första gången hon rest ensam så långt och till främmande land och främmande människor.
Ska bli väldigt trevligt att få lära känna henne och vi välkomnar henne med öppen famn.
// Sargit

Inga kommentarer: