söndag 6 januari 2013

Barnkalas

Då var dagen kommen för tvillingarnas första riktiga barnkalas!
De avr lite besvikna först då vi sa att vi inte skulle vara hemma då de ville att deras kompisar skulle komma hem till oss, men vi hade insett i veckan att med 14barn (om man räknar med småsyskon) plus vuxna så skulle det bli lite kaosartat i vårt lilla hus så vi lyckades boka vår kvartersgård istället som tur var.
Så efter frukost gav vi oss upp till lokalen med allt som sig bör till ett barnkalas.
Jag och barnen blåste ballonger medan maken fick springa ett X antal turer fram och tillbaka mellan hem och lokalen, tappade räkningen så har ingen koll på hur många vändor det blev.
Som tur var kunde Lina komma och hjälpa till med tipspromenaden vi skulle ha från huset till lokalen, detta då alla kanske inte skulle hitta annars.
Då M-P skulle iväg och hämta Lina insåg vi vad klockan var och att barnen kanske behöver lite lunch i sig innan kalaset, så han fick handla korv med bröd på vägen hem som vi sen bara mikrade (förutom Janiina då som fick sin mat).
Medan barnen åt så hämtade maken barnens festkldäer de valt ut tidigare och sen fick de byta om, 5minuter innan festen skulle börja!
Men de hann. Jag och Janiina stannade kvar i lokalen medan de andra gick och mötte gästerna utanför vår dörr för att sedan gå tipspromenaden med olika "uppdrag" som Lina fixat.
Här väntar Janiina ivrigt på sina syskon, hon anade inte vad som komma skulle...
Jag hade inte hunnit dekorera tårtan än då den itne fick plats i kylen, så den fick vänta till sista stund...
Men hann få allt annat färdigt.
Här kommer skaran, de ska göra sig jättestora och sen jättesmå. Eller något sådant.
Efter lite lek och stoj (vi var förutseende nog att ta med en låda med babyleksaker, populärt även för de äldre) så blev det ansiktsmålning. Detta medan Oscar vispade mer grädde då den jag hade förberett blivit för rinnig i värmen, fast den stått i kylen men den ahde inte hunnit bli riktigt kall...
Fayeza målade Sanna till ett monster som hon ösnkade,
jag målade William till en tiger såklart.
Jag fick även måla en lillebror till en tiger och en dagiskompis till spindelmannen (!) tur att de itne har så höga krav på hur det ser ut än...
Då tårtan äntligen blev klar så var det dags för sång och att blåsa ut ljusen, men då Sanna inte ville så fick William blåsa ut alla ljusen.
Födelsedagsbarnen skulle ju få första bitarna men då William envisades att ahn ville ah tigerhuvudet så fick han snällt vänta tills vi kom fram till tigern.
Två väldigt nöjda födelsedagsbarn i alla fall.
Fullt "hus" blev det och trevlig hade vi. Tack alla som kom och gjorde kalaset så lyckat!
Efter fikat var de ännu vildare, sockerkick kanske... Kul hade de och dansade vilt i ring.
Körde lite dansstopp med dem en kort stund medan M-P förberedde fiskedammen.
Men innan fiskandet blev det paketöppning. Så fina presenter barnen fick!
Snabbt gick de tre timmar kalaset varade!
Då gästerna gått hem så började jag småplocka lite men blev abryten av min älskling som tyckte att jag gjort tillräckligt för kalaset och skickade hem mig med barnen.
Strax därpå fick vi fler gäster, min syster Nadja med sin man Patrick.
De ville också fira Sanna och William och senare så läste de och klistrade i sina nya böcker de fått tidigare. Mysigt hade det de.
Tyvärr hann inte M-P umgås med dem då han slet med städningen i lokalen och bar hem grejer.
På kvällen blev det ett bad för barnen, Janiina klätterapan ville också vara delaktig i vattenleken.
En skön dag helt enkelt och allt flöt på bättre än jag trott.
Tack igen för alla gratulationer som barnen fått!
// Sargit

Inga kommentarer: