torsdag 30 augusti 2012

Cykelbus

Idag åkte jag till Upplands Väsby centrum då jag lämnat barnen på dagis.
Janiina sov i bilen på vägen dit men vaknade såklart då vi kom fram.
Jag hittade mycket till barnen jag skulle velat köpa, främst Mumin kläder (hihii) men plånboken sa stopp. Men några saker fick de i alla fall som de hade behov av och så fick Sanna och William en sak var som de egentligen inte hade behov av; en varsin stor dinosaurier. Men de blev jätteglada för dem, speciellt William som har börjat gilla dinosaurier sen en tid. Båda gillar dem egentligen då vi har en bok om dinosaurier med magnetbilder man ska placera ut, den har jag fått läsa väldigt många gånger...
Efter Väsbytrippen så var jag på ett möte för att planera finska veckan som ska gå av stapeln i december.
Janiina var på strålande humör och kröp runt och upptäckte omgivningen nyfiket.
Här har hon ställt sig upp med hjälp av serveringsvagnen.
 Som sagt så blev barnen jätteglada över sina gåvor, det som gjorde dem ännu gladare än dinosaurierna var deras nya höstskor.
Tur nog passade de jättebra med lagom växtmån i, hade chansat på storleken. Första gången jag köper skor utan att de är med...
 Självklart ville de spegla sig i sina nya skor också och då jag frågade om jag fick ta kort så smilade William upp sig direkt. Tog flera bilder och varje gång jag riktade den mot honom så visade han upp detta fina flin.
 Då M-P kom hem började vi göra oss iordning för att åka till min pappa, men Sanna ville cykla sa hon så då bestämde vi att jag och William skulle gå och hon cykla medan M-P tog bilen med Janiina.
Sanna hade bra fart hela vägen, hon har blivit jätteduktig på det och William gick hela vägen vid min sida väldigt nöjd.
Något som var väldigt roligt på vägen var att Sanna kom på hur man busade med William.
Hon stanande med cykeln och ropade "William, hjälp mig"och så fort han närmade sig så började hon cykla ifrån honom med ett glatt skratt. William tyckte också att det var roligt.
Detta lekte de med halva vägen sen. Jag filmade lite mot slutet...
Väl framme så blev det filmtittande för Sanna och William innan middagen. M-P höll på att hjälpa pappa och Helena med deras dator.
Sanna överraskade idag med att låta Roy nosa och slicka på hennes hand flera gånger.
Skönt att se att deras rädsla för Roy börjar släppa lite i taget.
William klappade Roy också några gånger, men ryckte till så fort han försökte nosa på honom.
 Då M-P inte var helt klar då det började närma sig läggdags så åkte jag själv hem med barnen, M-P fick skjuts hem senare.
Det gick väldigt smidigt faktiskt att få barnen i säng, alla utom Janiina som sovit alldeles för länge efter middagen.
Hon var hur pigg som helst och väldigt nöjd så hon fick hållas. M-P försökte få henne att somna han med med samma resultat som jag.
Denna bild tog jag vid halv tolv på natten!
En halvtimma senare sov hon dock gott i sin säng.
// Sargit

Inga kommentarer: