torsdag 10 maj 2012

Lite trädgårdsarbete och ute lek

Vem kan vara sur för brist på sömn när orsaken ger en ett sådant här leende varje gång man tittar på henne?
Så trots att jag inte sovit mycket sen maken åkte hemifrån strax före sex på morgonen så har dagen varit solig i alla fall.
Efter några timmar på jobbet för att förbereda inför helgens konfirmation så hämtade jag hem två glada troll.
De ville fortsätta vara ute så vi åt mellanmål utanför ytterdörren medan Janiina sov gott (för engångs skull) i sin vagn i nästan två timmar(!).
Sen började jag rensa upp lite på framsidan, vilket inte hör till vår tomt egentligen men ingen annan lär göra det.
Jag hann knappt halvvägs men fick väldigt gott om hjälpa från Sanna och William som gärna hjälpte mig att kratta. Hoppas jag hinner röja lite mer inför lördag då det är städdag i föreningen och en container ska finnas på plats då. Vi hinner ju inte vara med på städdagen men tänkte att vi gör våran del i alla fall fast på andra tider.
När min rygg började säga ifrån så tog vi oss till lekplatsen istället, Sanna cyklandes och William gåendes bredvid vagnen.
Vid gräsmattan så ville Sanna inte cykla så hon ville att jag skulle leda hennes cykel så att ingen skulle ta den, då sa jag att hon isåfall fick köra vagnen vilket hon gladerligen gjorde.
Gungorna lockade först som vanligt, William roade sig med att klättra på staketet runt om.
Sen blev det lite karusell också.
William ville åka rutschkana så han fick lära sig att klättra upp själv. Det klarade han galant med lite hjälp av mig första gången.
Sedan återvände vi flera gånger dit och mot slutet klättrade även Sanna upp själv. 
 Inte lätt att klona sig och nu då de börjar vilja leka på olika ställen så fick jag hålla mig någonstans i mitten mellan dem. Hur sjutton gör jag senare ifall de får för sig att sticka iväg åt olika håll samtidigt?
Nåja, den dagen den sorgen.
 Då det började dugga så lyckades jag övertala barnen att vi skulle gå hem, William var mindre glad åt det då han ville fortsätta leka utomhus.
Skön eftermiddag ute helt enkelt, synd bara att den avslutades med huvudvärk för min del...
// Sargit

Inga kommentarer: