onsdag 9 maj 2012

En vecka sen sist... tiden går fort

Då fick jag äntligen en liten stund över att sitta vid hemdatorn. Har suttit lite med jobbdatorn men då inte haft tid att blogga.
Men tålamod, ska uppdatera allteftersom om vår mini-semester i Tallin och om början på veckan.
Börjar först med idag.
Janiina fick för sig att sova inte var något för henne idag, hon sov totalt en halv timma under hela förmiddagen och då inte i ett streck...
Hon somnade till slut just då vi kom fram till förskolan för att hämta hem stortrollen.
Idag har det småduggat hela dagen så jag överraskade Sanna och William med att ta med deras paraplyer.
De blev glada åt att få inviga dem i regnet idag.
Janiina fick sedan sova ute i sällskap av babywatchen medan Sanna, William och jag åt lite mellanmål.
Jag hade hämtat ut ett paket som Janiina fått från goboken så senare på eftermiddagen fick hon bekanta sig med några av leksaksböckerna som kom i den.
William och Sanna ville också leka med sin lillasyster, de är så goa då de försöker få henne glad. 
Sanna har utvecklat ett sätt att försöka trösta på som är så extremt gulligt, hon ändrar tonfall också "såja, mamma kommer snart" säger hon bland annat då Janiina är missnöjd.
Medan M-P underhöll Janiina så lagade Sanna och William maten.
De vet precis hur man ska göra. Då jag gick iväg en kortis medan William vispade ägg och socker så hällde Sanna hälften av mjölken i smeten, precis som jag brukar låta henne göra medan jag tittar på och hejdar då det räcker. Hade inte talat om för henne vad hon skulle göra så jag blev rätt överraskad då jag kom tillbaka och såg vad hon gjort.
Sen hällde hon i mjöl från påsen också fast då stod jag bredvid, inga mått här inte utan lite på höft precis som äkta kockar...
Snart räcker det att jag bara ställer in formen i ugnen och sedan tar ut den så sköter barnen resten, hihii...
Observera att William kommit in i en "vill ha klänning på" period.
Båda var förresten utan blöjor hela kvällen, gick bra för Sanna men hände en olycka med William då han inte hann riktigt fram till pottan.
Men det artar sig. Vi låter dem själva bestämma när de vill vara utan blöja och det är oftare och oftare som de väljer det. Hoppas på att få de helt blöjfria under sommaren.
Sängen lockar så jag får fortsätta med datorn imorn.
Vi har rätt mycket framför oss då Squaredance convention närmar sig och ifall ni missat det så är det vår klubb här i Märsta som ska annordna den i år, och självklart är jag med i en arbetsgrupp och har några ansvarsområden där. Och nu då det börjar dra ihop sig så ökar även arbetsbördan där så få se om jag hinner uppdatera så ofta som jag skulle vilja den närmsta veckan.
Nä, sängen var det ju...
// Sargit

Inga kommentarer: