söndag 12 juni 2011

Något som irriterar mig enormt!

En av de saker som irriterar mig mest är då bilister parkerar där deinte har rätt till tex då någon tar en parkeringsplats avsedd för funktionshindrade fast de inte har en sådan lapp.
Händer väldigt ofta att folk inte bryr sig om sådant. Har sett flera gånger att någon som har svårt att röra sig och skulle ha kunnat komma närmare sitt mål (affären, banken eller vad som) har fått ställa sig långt bort då alla platser varit upptagna av fullt rörliga individer.
En annan sak som irriterar mig mer idag än innan barnen kom (även om jag redan då blev smått irriterad å barnfamiljers skull) är då det står tydliga skyltar att det är parkering avsedd för familjer med barn, enligt denna skylt till och med med barnvagn och folk struntar fulkomligt i detta bara för att hindra att få bilen skrapad.
Med följden att barnfamiljer får parkera långt bort i en smal parkeringsplats (svårt att få ut och in barn) och sedan promenera genom en rätt så trafikerad parkeringsplats med sin barnvagn och barn.
Har sett detta flera gånger och även gjort det själv.
 Idag då jag var på maxi så tog jag denne bild.
Min undran är vart mototrcyklisten packar in barnvagnen och barnet denne ju måste har med sig, då denne har parkerat på familjeparkeringen rätt nära affärerna?
Blir sååå irriterad!
Just idag hade jag turen att det fanns en till plats ledig för barnfamiljer då det var rätt så fullt överallt.
Men jag såg då inte många barnfamiljer på Maxi så antar att de övriga affärerna fick stora vinster idag på alla dessa otroligt många barnfamiljer som besökte dem idag (ja, jag är ironisk).
Då vi var på väg tillbaka till vår bil kom det en liten sportbil med två väldigt vuxna (35+) och parkerade precis framför skylten till och med.
Hade jag inte haft Sanna med mig, och om jag haft mer tid på mig, hade jag nog sagt ett och annat till föraren, men orkade inte ta den diskussionen i värmen just idag.
Vad är det som gör dig irriterad?
// Sargit

3 kommentarer:

mummu sa...

HYVÄ lapseni.ole vielä niin irriterat että lähetät kuvan sigtunabyggdeniin ja saman textin kun nyt kirjoitit.se nimittäin ärsyttää muitakin.sekin että muuten kyllä vilisee parkkivahteja,mutta kun on autoja ilman merkkiä invaparkissa niin eipä näy parkkivahteja missään.ihan kun olisi sopimus niiden kanssa että älkääpä nyt tulko että säästän 1000 kr sakot.onhan niitä sellaisia jotka ei välitä edes maksaa sakkojaan mutta jos löytyisi niitä parkkivahteja jostain niin ehkä vähän vältettäisi näitä väärin parkkeeraajia.

Nadja sa...

Tycker att du borde ha sagt till dom att har ni inte sett skyllten. NI måste då vara blinda. Håller med om dessa parkerings problem men det hjälper inte att inte säga till då som här tex en sportbil kommer och parkerar på barnfamiljsparkering.

Thomas sa...

Även jag stör mig enormt på dessa företeelser. Har vid några tillfällen tagit konflikten och sagt till några "Syndare". Inte för att det brukar leda till något konstruktivt, men det känns om inte annat bättre för MIG att få avreagera lite irritation än att bara gå och hetsa upp mig innuti... ];-)