lördag 16 oktober 2010

Påhittiga barn

 Imorse fick vi alla rejält med sovmorgon.
Vi klev upp först närmare nio!
Länge sen sist alla sov så länge, inte så bra då det snart är måndag och vi måste få in den tidiga halv åtta tiden igen med barnen (M-P ännu tidigare).
Men då jag satte igång med frukostgröten, mannagrynsgröt för ovanlighetens skull, så visade Sanna klart och tydligt att hon ville se vad jag höll på med.
Då jag vägrade bära henne så gick hon helt sonika fram till pallen i vardagsrummet och hämtade den (sköt den framför sig på plats i köket).
Sen klättrade hon glatt upp på den och var nöjd med att se vad som hände på spisen.
Strax därefter kom William på att han också ville se.
Men det fanns ju inga fler pallar så han började helt enkelt att knuffa på matstolen och begärde sen att jag lyfte upp honom där.
 Nu får man börja oroa sig på riktigt då de klurat ut att man faktiskt kan hämta pallen/stolen för att komma åt saker och ting...

Medan vi väntade på att mjölken skulle koka upp så fick barnen prova sina nya vinterskor för första gången.
De blev helt förälskade i dem och sprang glatt runt i lägenheten och vägrade ta av sig dem.
Att klättra gick tydligen också bra med dem.
Båda barnen hade väldigt mycket fart i benen så det var svårt att fånga deras mangekänande, men några glimtar av skorna får ni ju med dessa bilder.
Resten av förmiddagen försökte vi förutom att hålla två rastlösa och bråkiga barn lugna även tvätta smutsberget av kläder, dammsuga samt plocka undan i katastrofplatsen nr 1, vår lilla lägenhet.
Att man inte lär sig och ställer saker på sin plats på en gång utan lägger de på olika ställen med tanken jag tar hand om det sen...
// Sargit

Inga kommentarer: