lördag 5 mars 2016

Tripp till Nyköping

Torsdagen började vi med ett besök på familjecentret som har sportlovsöppet. Det blev ett kort besök då vi kom lite senare än tänkt dit. Vi hann med att äta lunch och sen leka en kort stund innan det var dags att gå då Janiina hade tid hos logopeden.
När vi var klara där så började vi får färd mot Nyköping. Minja var rätt nöjd till en början men sen vi kört ett tag så vart hon väldigt missnöjd, uttråkad och trött, så blev lite skrik ett tag innan hon somnade.
 Väl framme hos syrran så fick de små söta kusinerna bekanta sig emd varandra. Nu då de båda sitter så var det riktigt underhållande att titta på dem. De var nyfikna på varandra och ville ibland ha samma leksak som den andra hade.
Blev en lugn kväll med mat, lek och tv tittande innan vi fick barnen isäng. Men sova, det skulle dröja länge innan de gjorde det...
 På fredag efter frukost åkte vi iväg med barnen till Busiz. Där satt jag mest i lilla bollhavet med Minja medan de stora rände runt själva, till och med Rasmus klarade sig själv där.
Då och då fick vi besök av någon av dem som lekte lite med Minja innan de sprang vidare.
Till slut blev Minja trött och somnade i sjalen.
Sanna hittade en ny kompis som bor i Huddinge, vi bytte nummer med hennes mamma då Sanna ville leka mer med henne en annan gång.
Fick inte så bra bilder på Busiz då kameran hade lite svårt att hitta fokus, men kul hade de.
 Tyvärr slutade besöket med ett raseriutbrott från William, började lite smått med småtjaffs mellan honom och Janiina och sen eskalerade det snabbt.
Vi åkte till Iittala outlet där jag handlade lite nya mumin muggar och så fyndade jag mumin glass skedar.
Därifrån körde vi till Oxelösund där kyrkan hade mötesplats för finskspråkiga familjer på öppna förskolan. Det blev fika, lek och pyssel.
William som hade skärmförbud satt och läste Harry Potter (den flammande bägaren) på kvällen medan de andra såg på barnprogram.
Vi fick separera på barnen på kvällen sen då de återigen inte ville somna.
 William som kvar i det rum vi sovit i, Sanna sov i Rasmus växa säng och Janiina på madrass nere i fin rummet.
lördag morgon kom vaari och Helena på frukost, de var på väg ner till min faster i Skåne.
Minja och William sov längre än vi andra och när jag gick upp och titta till dem så möttes jag av den söta synen av storebror som myser med lillasyster.
Blev lite mer mys och lek mellan kusinerna men sen var det dags att plocka ihop och åka hemåt.
 Vi stannade till på Euostop för lite lunch och handling. Minja fick smaka lite på korvbröd också, det gick hem det med.
Maken mötte upp oss också. Tog något längre än planerat då det fans en massa kul prova på aktiviteter som hinderbana, innebandy och handbollsmål samt hockeymål och kicka boll plats. Man fick prova och om man ville även delta i en tävling, det ville de stora såklart.
Väl hemma åkte maken iväg nästan på en gång då han hade en match i Barkarby idag. Så vi roade oss med att packa upp och så små plocka lite, barnen fick städa upp i sina rum också.
Till kvällen blev det Tacomys med familjen Beutler och sedan melodifestivalen andra chansen.
Både Janiina och William har skärmförbud vilket jag trodde att de skulle protestera högt mot men d tog det rätt bra och Janiina lekte på sitt rum och William satt och läste. Några gånger kom de ju ut med en eller annan förevändning för att ta en snabb titt på tv:n men i det stora hela så höll de sig borta från skärmar.
Blev lite soffhäng även efter mellot för mig och maken en stund, vi såg på "John Carter".
Allt som allt trevliga men något tuffa dagar, främst på grund av att William och Janiina är väldigt duktiga på att ryka ihop. Ofta!
Sanna har ledsnat totalt på det och sa flera gånger idag att hon behövde semester från sina syskon, men inte Minja sa hon.
Jag får väl försöka hitta på något med bara henne så fort det är möjligt.
// Sargit

Inga kommentarer: