söndag 20 mars 2016

Helgen som var med Earth hour och babymässa

Fredag var det dags för babysim igen. Som Minja njöt! Innan badet så åt vi tidig lunch i simhallens cafeteria, vilket tog lite tid så vi kom lite sent så missade första två sångerna.
Sanna ville inte simma men det gjorde William. Det speciella idag var att det var fotografering för dem som ville.
Efter badet skyndade vi oss hem då jag lovat hämta Frida från fritids kl. 13.00 då de skulle stänga tidigt då all personal skulle ha brandövning.
Vi hann precis och då vi hämtat Janiina så tog jag bussen med alla fem barnen till Valsta c för att snabbhandla lite inför kvällen.
Väl hemma så lekte barnen jättefint tillsammans och då Mats kom med Alice så blev även Janiina glad.
Denna dag gick fort.

lördag var det dags för årsmöte med får samfällighet, jag och Minja deltog medan maken var hemma med de andra. Efter årsmötet tog jag med mig William och överraskade honom med ett bio besök. Han fick lite egen mammatid halva dan vilket verkade behövas. Vi åt på Max och såg "Den gode dinosaurien" innan vi gick på skojakt till trollen. Hittade skor till bra pris så jag chansade med ett par till Sanna också och de passade perfekt. Nu börjar de få stora fötter, 31 och 32, snart nog så har vi samma storlek eller så växer de ifrån mina fötter, hihii.
William blev jätteförtjust i Arlo-nallen som han hittade i Disney store (den har fått följa med vart han än varit sen dess).
På kvällen var det dags för Earth hour så vi släckte ner allt utom tv:n, enda undantaget medan barnen är små.
Mysigt var det med levande ljus.
Söndag morgon fick vi lite bråttom men vi hann precis i tid till finska församlingen i gamla stan och babymässan som firades där. En väldigt trevlig mässa med dans och sång förutom nattvard Minja fick också nattvardsbröd, då det var just bröd, och ville ha mer än den lilla bit hon fick. Efteråt bjöds det på sopplunch och fika.
Minja avskyr haklappen så idag vid middan struntade jag i den, resultatet var kladdigt men mättande. Dock en väldigt nöjd bäbis.
Visst ja, då jag sa till maken att det skulle bli baconsås till middag så påminde han mig om att han inte skulle vara hemma då han ju har dansen idag, då fick jag snällt påminna honom om att jag också kan laga mat ävn om det inte hänt så ofta under det senaste året, hihii.
Och min sås blev godkänd av sonen som önskat dagens middag, hans favoriträtt.
// Sargit

Inga kommentarer: