tisdag 15 mars 2016

Öppnis och Matlaget

Idag var det dags för Janiinas tid hos logopeden. Och då jag inte kände för att stressa upp med bussen igen för att lämna henne på dagis så fick hon en ledig dag idag.
Medan Janiina spelade spel och ljöd så roade Minja sig med att bland annat åla på golvet baklänges!
Ena stunden satt hon på golvet framför min stol, nästa så ligger hon ner och ännu en kort stund senare har hon förflyttat sig så nära väggen hon kunde, baklänges.
Efter logopeden så promenerade vi till Märsta kyrka och så tillbringade vi resten av tiden där med lek och lunch. Blev glatt överraskad då jag såg att vi äntligen efter flera års tjat fått nya stolar till församlingshemmet.
Tiden gick snabbt och snart nog så var det dags att ta sig till bussen.
 Då Janiina är ensam med mig, utan sina äldre syskon, så är hon en helt annan människa. Hon är glad och lugn och hur älskvärd som helst. Men så fort Sanna och/eller William är med så förvandlas hon till en retsticka och elakt litet monster. Börjar tröttna ordentligt på hennes attityd och hoppas att denna trotsperiod snart är förbi.
Men någon som hon verkligen gillar är sin lillasyster som hon gärna leker med. Minja är lika förtjust hon i att bli underhållen av Janiina.
 På seneftermiddagen tog jag och barnen bussen till Matlaget.
M-P dök upp där senare också. Det blev som vanligt lek, mat och trevligt umgänge.
Minja fick smaka på lite av min macka samt på M-P:s äpple.
Äpple var tydligen en hitt då hon gnagde och gnagde vad hon kunde med sin tandlösa mun och ville ha mer och mer.
Nu har klockan passerat midnatt (igen) så lika bra att krypa till kojs.
// Sargit

Inga kommentarer: