onsdag 16 mars 2016

Mamma-frihet

Idag fick jag och Minja en skön promenad i trevligt sällskap efter frukosten, det var Linnea och lilla Vera. Vi gick runt och njöt av det fina vårvädret och pratade om allt möjligt medan våra småttingar sov.
Och då maken slutade tidigt fick jag åka iväg med Minja resten av dan utan att behöva stressa hem för att hämta de stora. Jag hade stämt en blindträff med en annan finsk mamma från ett forum jag är med i, vi sågs på Sollentuna c. Hon var jättetrevlig och det kändes som om vi känt varann längre än bara den korta lunchen. Efter lunchen fortsatte vi en kort runda i några affärer då jag skulle inhandla lite saker till pysslet med scouterna, sen tog vi en halvtimmes promenad i solen också innan jag till slut var tvungen att börja röra mig hemåt. Då hade vi umgåtts i nästan fyra timmar!
Helt klart ska vi träffas igen.
Jag och Minja mellanlandade på Coop innan hemfärd. Hon hade sovit i vagnen och hela resan hem så hon var pigg och glad och nyfiken på allt omkring då hon satt i shoppingvagnen.
 Middagen blev något sen så stortrollen fick nöja sig med en frukt innan judoträningen som jag körde dem till. Vi åt sen när vi kom hem.
Efter den sena middagen så blev det kvällssaga för barnen, det var ett tag sedan då kvällarna bara flutit på och de stora föredrar att läsa själva numera. Men vi hade fått nya finska böcker i brevlådan idag så självklart måste man ju läsa i dem.
En väldigt skön dag blev det idag, ibland behöver man bara få strosa omkring med vänner också som mamma...
// Sargit
p.s.
Vill passa på att uppmärksamma att min kära svärmor, barnens farmor och makens mor, idag fyllt 65år!
Stort grattis på födelsedagen och pensionsåldern Anci!
Nu ser vi fram emot flera långa besök från dig, hihii.

Inga kommentarer: