söndag 26 oktober 2014

Shopping och matlagning

Då jag kom hem från jobbet på eftermiddagen så var barnen redo att ge sig iväg.
De ville dock ha med sig sina "nya" aparater; en ipad och en telefon.
 Jag och barnen åkte iväg och plockade upp Lina på vägen innan vi styrde vår väg till Stinsen. Maken hade ju sin squaredans träning idag så han kunde inte följa med.
Där började presentjakt X 2 och så skojakt del 2, inte lätt nu heller men till slut så fick jag med mig ett par som jag hoppas funkar till bröllopet vi ska på.
Barnen ville självklart leka också och hade vissa svårigheter att få med dem därifrån sen.
Det hjälpte inte ens att väktarna kom till lekrummet för att släcka ner och låsa där, barnen trivdes för bra helt enkelt. Snälla förstående väktare var det i alla fall.
 Väl hemma så började vi laga mat. Idag var det dags för ännu en middag från Linas matkasse som vi fått äran att prova då jag är en Buzzador. Detta blev den första receptet som jag fått äran att tillreda.
Det blev Mexicopaj vilket alla såg fram emot. Barnen fick hjälpa till med tillagningen. Janiina envisades med att hon skulle skala löken helt själv.
Jag använde min nya "hackare" från tupperware jag fått av min syster i somras, ju mer jag använder den så vet jag inte hur jag klarat mig utan! Så himla bra, den hackade till och med morötterna på ett nafs.
Det blev en väldigt sen middag idag så M-P han också hem från dansen, han kom precis då vi skulle sätta oss till bords.
Gott och lätt var det! Denna maträtt lär vi göra om någon gång. Men som vanligt så ratade Janiina maten, hon gillar inte köttfärs. Hon åt enbart majs hon...
// Sargit

Inga kommentarer: