söndag 5 oktober 2014

Mässdag - Hem & Villa och Underbara barn

Idag åkte hela familjen till Älvjö mässan för att kika runt på Uderbara barn och Hem & Villa mässan. Blev en liten sneak peak på Chokladmässan också av misstag, hihii.
Vi Började med den mässa vi aldrig varit i förut, Hem & Villa.
Det fanns en del att upptäcka för barnen också, men själv kände jag mig lite vilsen där då jag inte riktigt visste vad jag ville titta närmare på.
Alla utom jag i familjen blev väldigt fast vid en blå liten bil som stod där inne, vet inte varför dock men barnen och maken ville titta närmare på den ett tag.
Barnen gillade en av utställarna där som hade en hel del instrument man fick testa.
Vi letade fram även små snickarhörnan, där fick de barn som ville ta snickarmärket genom att hamra, skruva och såga. Sanna och William ville självklart göra det.
Sen fick de bygga en egen liten stol med pinnar och limpistol. Janiina tittade nyfiket på bredvid.
När Sanna och William var färdiga med sina så ville Janiina också bygga en. Så det fick hon med hjälp av M-P. En väldigt nöjd liten tjej var det som koncentrerat "byggde" på sin stol.
Tiden gick fort och på ett ögonblick (kändes det som) var det dags för lunch och därefter gick vi över till Underbara Barn mässan.
M-P jagade efter barnen medan jag tittade runt själv ett varv.
Tyckte dock att årets mässa inte hade lika mycket att erbjuda som det varit förr, kan ju bero på att vi inte har bäbisar längre då det mesta var riktat till gravida eller småttingar. Men lite kläder blev det till barnen till slut i alla fall, bland annat en varsin klänning till tjejerna och en tröja till William från detta märke LipFish. Orsaken var att alla tre gillade dem vilket är ovanligt, annars brukar det vara att om en eller två gillar något så är det alltid någon/några som inte gör det, jag tycker ändå om att ha matchande kläder till barnen då och då men det är sällan jag får bestämma deras kläder numera.
Det fanns lite för barnen att roa sig med också, det ritades, "jonglerades", badades i boll hav, lektes med nya leksaker, "paddan" var populär vid Radio Apans monter. Men det som de fastnade längst med var cirkus gympan då barnen fick prova en hinderbana. Vilket de gjorde flera gånger utan att ha något emot att få köa om och om igen. Ska kika närmare på vart och vilka tider de kör så kanske barnen kan börja med det som fritidsaktivitet.
M-P åkte tidigare hemåt då han ju hade sin danskurs idag, så sista två timmarna tillbringade jag själv med barnen på mässan. Sista timmen försökte jag få dem att komma iväg hemåt, men det lyssnade de inte på då de hellre ville rita m.m.
Väl hemma så fick jag hjälp av William att påbörja middagen, men snart nog så tröttnade han och gick till de andra som ritade och lekte med ballongerna.
Tyvärr höll inte de figurballonger de fått köpa så länge, först gick Williams orm sönder, sen halva Janiinas apa men huvudet som var helt ville hon inte bli av med. Sannas blomma höll nog bäst men hon var inte lika våldsam med den så beror nog mest på det.
Plättar blev det till middag då barnen röstat fram det, snart måste jag nog göra mer än bara 1liters smet då det inte blev många plättar över sen.
Bara Janiina åt 2 stora plättar och 6 stycken av de små!
// Sargit

Inga kommentarer: