onsdag 1 oktober 2014

Knäckt skrivkod!

Idag mitt under middagen började William bokstavera för oss. Först sa han "Vaari. V A R I" sen sa han "Morfar Kai. M O R F A R K A I".
Vi blev väldigt förvånade och uppmuntrade honom såklart, sen frågade M-P att om han fick papper och penna om han kunde skriva det också. Ja sa han själsäkert.
Sen gjorde han just det, fast han skrev baklänges.
Vi lät han skriva klart och berömde honom då vi var väldigt imponerade och så förklarade vi att han skrivit rätt fast baklänges och undrade om han kunde skriva det från rätt håll.
Ok svarade han och gjorde det utan tvekan!
Så himla häftigt att han knäckt skrivkoden! Jag som trodde att Sanna skulle vara först som "skrivit" sen länge, men då hon "skriver" själv annat än namnet så är det bara en massa bokstäver som inte bildar några riktiga ord. Men det verkar som om det snart släpper för henne med.
Han fortsatte med att bokstavera högt andra ord/namn som vi sa, bland annat mitt namn...
Nu får vi väl plocka fram de roliga ABC-häftena vi har får en samling av så de kan få öva mer på skrivandet.
 
Ikväll var det första föräldramötet på Draken, stortrollens avdelning. Vaari ställde upp och såg efter trollen så att både jag och maken kunde gå. M-P var den enda mannen på mötet, det blev jag lite förvånad över faktiskt...
Fast det som förvånade mig mest var att det var mindre än hälften av barnen som var representerade där så att säga.
Vi blev väldigt imponerade av deras pedagogiska läroplan och förstår nu varför barnen fått sådant intresse för att räkna och skriva på sistone.
Så nu ska jag boka in en dag för att få gå på förskolan en hel dag och lära mig nytt!
Sa det till Sanna och William att jag frågat om jag fick vara med på förskolan en dag och att fröknarna sagt ja, sen undrade jag vad de skulle tycka om det. Först tittade de på mig lite förvånat och sa "vadå, vad ska du göra då? ska du rita hela dagen?" och i nästa andetag sa de glatt "okej, ska du följa med imorgon?".
Mina älskade trollungar!
// Sargit

Inga kommentarer: