lördag 4 oktober 2014

Idag krockade det

Idag var det fullt ös från morgon till kväll.
Maken hade några matcher han skulle spela och jag hade jobb hela dagen och vi hade inte lyckats få tag på någon barnvakt. En riktig planerings krock alltså.
Tur nog så kunde ju barnen vara med mig på jobbet då vi hade tvillingträff på förmiddagen.
Vi var 8 vuxna och 14 barn idag, jätteroligt att träffa alla igen. Maud, min kollega, tog de äldre barnen till andra rummet för att skapa lite med lera. Sanna och William var några av dem som sysslade med det.
Maken kom dit efter 12 och då passade vi på att gå på lunch hela familjen. Sen tog han med sig barnen en sväng så att jag hann förbereda lite inför eftermiddagen och kvällen.
När de kom tillbaka var det dags för nästa programpunkt, kyrkfika och sedan gudstjänst för stora och små.
Maken lämnade barnen till mig för att åka iväg för att spela igen.
Det gick rätt ok att ha barnen med på jobbet, även om min koncentration/uppmärksamhet var lite splittrad.
Till trollens glädje så kom Emma, Elin och Lina till gudstjänsten. Idag hade vi bjudit in församlingens 5-åringar för bibelutdelning och Emma var en av dem.
Även Sanna och William fick egna biblar. Sen ville de knappt släppa dem ur händerna under resten av gudstjänsten.
Efter gudstjänsten fick barnen sitta och titta på film medan jag jobbade. Emma, Elin och Lina stannade också kvar en stund.
Janiina var den som inte var riktigt nöjd och gjorde att det jag skulle göra tog aningen längre tid än det var planerat.
Men med tanke på att trollen fått tillbringa väldigt många timmar på mitt jobb så skötte de sig bättre än vad jag trott att de skulle.
Maken kom och hämtade hem barnen efter halv sju och då hade ungdomscaféet redan öppnat. Janiina var den som var väldigt famnig så hon satt uppe i församlingsalen med mig och våra unga besökare medan vi fikade och umgicks, jag mutade henne med en hel del kakor och bullar.
När jag kom hem från jobbet strax efter 23.00 så sov alla tre barnen tungt och sött, Janiina hade lagt sig ner på golvet och reagerade inte alls då jag lyfte upp henne i sängen igen.
Jag och maken slappade lite i soffa och såg på film, men jag såg inte så mycket av den då ögonen inte ville samarbeta med mig.
En väldigt trevlig men intensiv dag blev det, och jag hoppas verkligen att det inte krockar någon mer gång som det gjorde idag. Det är ju inte idealiskt varken för mig eller för barnen att de måste vara med mig på jobbet så länge även om jag nu har turen att ha både lekrum och tv-hörna där...
// Sargit

Inga kommentarer: