söndag 18 maj 2014

Trädgårdssöndag, eller nåt

Då vi ändå har en stor container på plats i området så passade vi självklart på att städa lit på tomten.
Högen med skräp som samlats under vinterhalvåret blev vi av med och så klart lite ogräs.
Barnen roade sig med att följa efter pappa fram och tillbaka till containern några gånger och sen lekte de vidare utomhus. Ja, förutom William då som gömde sig under bordet i lekrummet. Han var rädd för getingar och andra insekter...

 Här har jag rensat ogräs ungefär halvvägs. Varmt var det.
 Sanna och Janiina hängde ihop mest hela tiden, för första gången fick Janiina följa med ut på framsidan själv med bara Sanna som sällskap. De fick till och med cykla runt husen. Sanna tog väldigt bra hand om Janiina.
De valde att äta lunch ute.
Nästa gång jag tittade till dem hade de förflyttat sig till bordet på framsidan. Så söta de såg ut då de satt där sida vid sida och pratade med varann.
Till middag var vi bjudna över till familjen Beutler. Men då William varit på väldigt dåligt humör och  käftat emot alldeles för mycket samt retat sina syskon så fick han efter mycket om och men stanna hemma med M-P.
Det verkade vara vad han behövde fast han protesterade i början såklart, men han hade varit väldigt snäll sen då de hade myst och spelat lite spel på datorn tillsammans.
Jag och tjejerna hade det trevligt vi med. Även familjen Ahlsén var där.
Barnen studsade på studsmattan och Janiina lekte ett tag själv på övervåningen.
Sen när Elin kom hem från affären så höll hon och Janiina ihop mest hela tiden.
Här har vi barn"bordet".
 Gott var det och alla åt med god aptit.
 Till efterrätt åt vi (mest barnen) vattenmelon.
 Och sen hoppades det lite till.
Sötnosen strax innan vi skulle gå, hon kan faktiskt ta av och på både strumpor och skor när hon vill.
Eftersom barnen sprungit rätt mycket barfota ute idag så fick det bli fotbad framför tv:n, både William och Sanna älskar fotbad men Janiina var inte så förtjust i det.
Vid nattningen höll jag på att somna bredvid sittandes i stolen, så när Janiina väl somnat (sist av barnen) så bestämde jag mig för att gå direkt till sängs utan att passera soffan och egna tiden vid datorn. Jag somnade redan före 22.00!?! Ovanligt för att vara jag, men så skönt...
// Sargit

Inga kommentarer: