lördag 26 oktober 2013

Sjuk tös och gottis lördag

Varit mycket på sistone, igen, så här kommer lite kort om en del av veckans händelser.
Bland annat så blev Janiina hemma från dagis på torsdag då hon hade hostat rätt mycket, halva dagen fick hon vara med mig på jobbet och andra halvan med min mamma.
På kvällen då jag kom hem ville Sanna och William prova de nya vinterskorna jag köpt åt dem via en secondhand för tvillingar sida på facebook. Helt nya var de och väldigt fina.
De gillade skorna så pass att de inte ville ta av sig dem och så klart de poserade glatt då jag fråga om jag skulle ta kort på dem. Blev flera bilder och flertalet av dem med olika grimaser och gester från William som tjatade att "ta kort ta kort".

 På fredag fick alla tre stanna hemma med mig då stortrollen så ville.
Vart en seg dag men lite nytta hann jag med som att koka äppelmos och tvätta lite. Sanna och William fick sitt rum städat till slut också.
Jag jobbade på kvällen och sedan efter jobbet blev det nattvandring för min del.
När jag kom hem efter midnatt och tänkte varva ner lite i soffan med maken ja då vaknade Janiina och ville inte somna om.
Hon myste med mig först men inte så länge, sen ville hon se vad pappsen höll på med vid datorn och såklart ville hon själv leka också så hon fick iphonen att spela med.
 Hon gick även till sitt rum och hämtade några leksaker och till slut försökte vi tvinga henne att somna då vi själva inte orkade vara uppe mer. Men det tog lång tid innan hon till slut gav upp, närmare 03.00...
Så gissa om vi var trötta på lördag morgon.
Sanna och William hade fått sova över hos min mamma fredag till lördag och min pappa och Helena hade sett efter Janiina på fredag kväll då jag jobbade och M-P hade en match på kvällen.
Så det var rätt skönt att inte behöva kliva upp lika tidigt som vanligt då Janiina i alla fall sov lite längre på lördagen.
M-P hämtade hem trollen senare på förmiddagen och på eftermiddagen efter Janiinas middagslur, som blev senare än vanligt, åkte vi till vår vän Mette som firade sin 30:e födelsedag.
Vi hade en trevlig eftermiddag kväll hos dem med go fika och mat samt mycket lek för barnen.
Men det blev inte så lång kväll där då vi lovat barnen film och godis till kvällen.
De fick varsitt kinderägg, denna gång förstod Janiina på en gång vad det var och hon åt sin choklad rätt fort. Hihiii. Jordgubbs Lisa blev lördagkvällens filmval för barnen.
 När barnen väl kommit i säng, vilket tog sin lilla tid, så blev det film även för oss vuxna.
// Sargit

Inga kommentarer: