lördag 5 oktober 2013

Filmkväll hos Beutler´s

Idag var Thomas gräsänkling då Lina var på jobbresa till Berlin.
Han hade tidigare nämnt att det vore roligt att ha en filmkväll baserad på några nyproducerade "b-filmer" med haj-tema, och då Lina var bortrest (hon var inte så intresserad av dessa filmer) så gjorde Thomas slag i saken och skickade ut en kallelse till "filmkväll med bett".
Då jag själv var ensam med barnen fick lösningen bli att jag tog med mig småttingarna dit lagom till middagen och efter lite godismys framför filmen "Lorax" så nattade jag barnen där.
När så alla barnen sov var vi 4 herrar som satte oss framför TV´n.
Först ut var filmen "Sharknado", en lagom vrickad film om en storm som sög upp en väldans massa hajar och fick dem att regna ner över människor både här och där.
Som det sig bör i en riktigt b-film lockade den fram mer skratt än nervöst hoppande i tv-soffan.
Där efter kom rullen "Sandsharks" som handlade om en märklig sorts haj som kunde simma genom sand?
Det var under den som helgens bästa citat kom formulerat av Emil, en av Thomas körkompisar.
"Oj, det kom en haj ur sanddynen.. lite otippat.."
Den sista filmen hette "Sharktopus" och handlade om ett militärt experiment som gick lite fel, man hade skappat en korsning mellan en haj och en jättebläckfisk.
Denna hybrid tappade man sen kontrollen över vilket ledde till att den fick full frihet att ge sig ut på en riktig blodorgie.
Den filmen hade man nog lagt mest tid och pengar på visuella effekter och få till ett (jämförelsevis) logiskt manus, vilket direkt gav den det lägsta betyget för kvällen.
Men vi hade iallafall en riktigt trevlig filmkväll med mycket skratt som varade till nånstans mellan två och tre på natten.

//M-P

Inga kommentarer: