fredag 6 september 2013

Tjuvar på Ikea och badmys med hela familjen


Idag hade förskolan planeringsdag så trollen fick vara hemma med mig.
Vi åkte till Ikea i Uppsala efter frukost då jag hade några saker som skulle handlas dels hem och dels till föreningen. Susanne som är ansvarig för kvartersgårdarna följde med oss också och så kom Fayeza med Hadi och Mahdi dit också.
Sanna och William ville till lekrummet så det fick dem. De hade hela stället för sig själva till en början.
De försökte locka med Hadi också dit men han vägrade.
 Vid lunch hände något väldigt tråkigt.
Jag, barnen och Susanne satt och åt vår lunch och då jag skulle ta upp våtservetter från skötväskan för at torka av Janiina så är den borta!
Någon hade tagit den! Sista gången jag minns väskan var då jag tog upp Janiinas haklapp ur den och sen la jag den till höger om min stol på golvet närmast stolsbenet.
Hade inte en tanke på att någon skulle vilja stjäla en skötväska från en småbarnsfamilj!
Jag har aldrig i mitt vuxna liv blivit bestulen förr , detta var första gången och känslan var obehaglig måste jag säga.
Nu var det tur i oturen att jag inte hade några värdesaker i skötväskan, bara blöjor, napp, ombyten och sådant. Men det tråkigaste var att även barnens bvc-kort låg där i, där alla deras vikt, längd m.m. var inskrivet sen födseln.
Visst så går det att få tag på dem uppgifterna igen men det är inte samma sak riktigt...
Jag gick så klart genast och frågade om någon kanske lämnat in den men icke. Pratade med tre olika personer och vid infot så skrev jag upp vad som stulits och mina kontaktuppgifter.
Nu hoppas jag att den som stal väskan lämnar in den i alla fall då denne upptäcker att det inte fanns något av värde däri...
Under hemfärden så var tanken att Janiina skulle somnat men hon vägrade fast hon var trött, hon ville ha nappen men den hade jag ju inte...
Sen blev hon så pass övertrött så när vi kom hem så fick jag kämpa länge med att få henne att sova, höll på att somna själv också. Under tiden lekte Sanna och William ute och inne i omgångar.
Efter ett väldigt sent mellanmål åkte vi, hela familjen till simhallen. M-P hann hem precis lagom till vi skulle packa in oss i bilen.
En härlig stund i simhallen fick vi.
William har verkligen blivit modig och dyker, hoppar, åker rutschkanan själv och simmar med "flytdynor" helt själv. Han trivs som fisken i vattnet!
Sanna är lite försiktigare men även hon gillar att bara simmar runt med "flytdynorna". Hon vill inte dyka alls och åkte rutschkanan en gång bara för att testa men då fick jag ta emot henne.
Janiina ville helst klättra uppförkanten, gå (springa, trots att vi sa flera gånger att man inte får springa)till trapporna. Sen tog hon ett kliv ner och "hoppade" i mina väntande händer och njöt av att "simma" framåt med min hjälp.
Hon ville upp i rutschkanan hon med men det är hon för liten för än...
Fayeza, Hasnain, Hadi och Mahdi var också med och simmade och efteråt höll vi sällskap till vedugns pizzerian där vi åt middag. Ingen av oss orkade med att laga mat hemma idag...
Kvällen avrundade jag med att åka upp till Maxi och handla medan M-P skötte kvällsrutinerna med barnen. Som vanligt var det inte mycket folk alls i affären en sen fredag kväll, men några sen handlare var vi ändå.
Känns fortfarande konstigt att ha blivit bestulen, nu måste jag väl gräva fram den gamla skötväskan någonstans ifrån och börja samla ihop nya salvor, näsdroppar, nappar, m.m. att fylla den med.
Och leta fram en ny mjukiskofta till Janiina, då hennes låg däri. *suck*
Några favorit plagg försvann, bli arg så fort jag tänker på vad vi blivit av med.
Nåja, ska försöka skaka av mig det och bara vara glad att jag inte hade plånbok eller nycklar i väskan, kunde ju ha varit värre...
// Sargit

Inga kommentarer: