söndag 16 december 2012

Tiden går fort, tredje advent redan

Har lite dåligt samvete att jag inte hunnit blogga men o andra sidan har jag haft annat för mig.
Ryggen orkar helt enkelt inte med att jag sitter vid datorn så ofta, helst vill den att jag står hela tiden eller går men sitter eller ligger jag, för att inte tala om att böja eller lyfta något, så får jag ont.
Nåja, det blir nog bra någon dag.
Sannas tur att "tända" ljuset idag.

På förmiddagen tog M-P alla barnen ut på framsidan och där skottade han och stortrollen ihop en STOR hög som så småningom ska bli en grotta eller något...

Idag har vi firat jul med min mamma. Barnen var så facinerade över den största julklappen, som vi retfullt nog lämnade till sist. Det var en jättefin tavla till oss.
Nu ska vi bara försöka hitta plats för den också då vi inte har så gott om vägg ytor, lutar nog att ha den i vårt sovrum.
Barnen var jätteduktiga med paketöppningen och väntade glatt, och nyfiket, medan den andre öppnade sina paket. De fick turas om nämligen, förutom Janiina som var nyfiken i ett och undersökte alla paket hon kom åt. Då barnen öppnat sina så började vi med våra.
Här en härlig bild på min underbara familj.
Medan M-P körde hem mat, klappar och julgran och annat pynt (som han hämtade från förrådet) så gick jag, min mamma med barnen till Valsta kyrka.
Där njöt vi av "Vackraste julsångerna" på finska.
Då prästen bjöd upp barn att vara med därframme så gick det knappt att få de lugna efter det, de var överallt och busade, ingen blyghet där inte!
Saga och Sanna eggar upp varandra bra måste jag säga...
Janiina var nyfiken som vanligt och gick/kröp självmant fram till främlingar och ville upp i deras famn, hon charmade dem och fick som hon ville.
Då det var slut kom M-P och hämtade oss och så tog vi en snab tur till affären innan vi kom hem till middag. Sanna och William ville köpa julkapp till Janiina så det fick de göra, imorn får de slå in den.
Då middan skulle serveras åkte M-P iväg på match och jag blev själv med trollen.
Gick bra det med men läggningen blev sen för alla.
De hjälpte till att bygga ihop granen innan det blev lite filmkväll för de stora, Janiina rotade glatt i pynt lådorna och jag försökte hindra henne från att riva ut allt. Ofta använde hon kassar och lådor som klätterställningar också...
Satte på en film till stortrollen istället för att läsa en saga för dem och så gick jag iväg för att försöka natta Janiina. Det tog en och en halvtimma för henne att somna!
Sen tog det ytterligare en timma innan stortrollen sov! Fast då hade jag redan fått de i säng då jag tog en paus från nattandet av lilltrollet i några miuter.
Sanna var den sista som somnade av barnen och då jag var in till henne så fick jag bland annat höra "mamma, jag måste vara försiktig med min röst, så jag inte tappar den. Den är inte så fast" gullunge, hon mena på att hon varit lite hes ibland och var orolig för att hon skulle tappa den då hon antagligen inte har riktigt koll på vad vi vuxna menar med att vi "tappat rösten".
Bilder får jag ta en annan dag liksom ikapp bloggandet.
Nu är maken ledig denna vecka före jul så förhoppningsvis blir det julfint hos oss också.
Hoppas att ni alla haft en skön tredje advent, för det har vi haft...
// Sargit

2 kommentarer:

mummu sa...

oli hieno päivä.kiitos teille. se kirkkojuttu kyllä harmitti.koko märstan suomalaiset on sanoneet aina kuinka hienosti william ja sanna aina istuu kirkossa.ei ole kuin muut lapset että juoksee alttarilla.nyt juoksi.se oli kyllä pappi sannan vika.hänen ei olisi pitänyt sanoa että tulevat sinne. sitten kun on samanikäisiä monta niin villitsevät toisensa juoksuun.no,se on mennyttä ja ollutta.turha itkeä kaatunutta maitoa.pitää vaan katsoa että toista kertaa ei pappi villitse.

farmor Anci sa...

ojojoj vilket himla fint kort på MP å barna.....det vill jag ha "på rikt"