måndag 3 december 2012

Öppenförskola och Dimitri Keiski

Seg förmiddag och ond rygg sammanfattar förmiddagen.
Men till lunch fick jag på mig kläder till slut.
Blev soppa från gårdagens middag till lunch och för första gången ville stortrollen äta i köket.
Gick med på det till slut.
 Ute var det väldigt fint väder men kallt. Men då jag är utan bil för tillfället då maken har Forden (Kian har inte vinterdäck än) så tog vi bussen ner till Märsta centrum och familjecentret.
Det var ett tag sedan vi varit där på grund av sjukdomar och annat.
Vi var med på hela sångstunden idag då vi hoppade Sannas dans, kändes för bökigt att ta sig dit utan bil bara för att hon sen skulle vägra vara med...
Men alla barnen roade sig kungligt i alla fall. Janiina blev väldigt förtjust i Britta, som även William gillade då han var i Janiinas ålder. Vi hade turen att få träffa henne då hon återigen hoppat in och jobbat fast hon är pensionär numera.
M-P kom dit direkt från jobbet och då tog vi en tur till ÖB för att titta lite efter julprydnader till barnens rum, de valde en hängande stjärna (ej belysning) och så köpte vi en fågelholk och fågelmat till barnens glädje (och små fåglarnas).
Jag hann inte mer än vända hemma innan det var dags för mig att åka igen.
Jag skulle nämligen hjälpa till vid invigningen av Finska veckan.
Först var det tal av vår kommunalråds ordförande och sen tal av den finska ambassadören. Sen som mellanakt/förband eller något så sjöng vår finska valsta kör några sånger varefter det var dags för kvällens höjdpunkt: Konsert med Dimitri Keiski!
Det var jättetrevligt att få träffa honom igen och han gjorde en kanon bra konsert.
Han bjuder verkligen på sig själv på flera sätt.
Efter konserten stod jag och sålde skivor åt han, både den första som han gav ut efter att han vann True talent, och även den nya rykande färska skivan "Gypsys heart" som blev klar förra veckan.
Under tiden kunde han koncentrera sig på att hälsa på folk och skriva autografer.
Självklart köpte jag den nya skivan också och måste säga att jag gillar den nog mer än den första även om den första också är bra...
Tack Timi för en kanon kväll och för att vi åter igen fick lyssna på din ljuva stämma!
Vill du veta mer om Finska veckan och allt program som händer så kika in här.
// Sargit

Inga kommentarer: