måndag 20 december 2010

Julfirande hos mummu

Då min käre mor bestämt sig för att iår tillbringa jul och nyår i Pernu, Estland, så firade vi julafton redan ikväll med henne.
Hon ville så gärna se reaktionerna då barnen öppnade sina julklappar (som även var kombinerade födelsedagspresenter också).
Efter en lång väntan (på grund av vädrets makter) så var vi alla till slut på plats vid matbordet, barnen fick tjuvstarta med maten före oss då de ju var hungriga.
Som vanligt var allting mycket gott.
 Kylskåpsmagneterna lockade även idag så medan vi dukade undan så roade sig Sanna och William sig med dem bland annat.
Se på min stora kärlek, nyfrisserad och fin.
Jag klippte honom i lördags och fick först experimentera lite med olika frisyrer på honom, då han ville att slutresultatet skulle vara kort. Det var kul!
Oobservera att han bär slips!
En Homer Simpson-slips men ändock en slips.
 Barnen fick också thé då vi vuxna fikade och självklart pepparkakor till.
 Det började bli lite sent redan vid fikat så barnen visade tecken på trötthet, men den kom snabbt av sig då de fick öppna första paketen från moster Nadja och Patrik.
Från dem fick de dessa uppskattade låtande telefoner som roade dem en bra stund.
 
 Mummu tittar på sina underbara barnbarn som öppnar paket.

Patrik och min syster slappar i soffan i väntan på "tomten".
William var inte så intresserad av att öppna paketen, men Sanna hjälpte honom gärna och öppnade paket efter paket oavsett om det var hennes eller inte.
Många paket var det så orkar inte lista allt som vi fick, men bland de större paketen döljde sig en trehjuling och en el-driven moppe samt ett litet leksakskök.
Efter en lång men trevlig kväll så var vi till slut tvungna att bege oss hemåt, tyvärr aningen för sent då det var långt efter sovdags för barnen.
Tack så jättemycket för en kanon trevlig kväll och för alla fina julklappar.
// Sargit

Inga kommentarer: