onsdag 15 december 2010

Doppa i soppan

Då kvällens tvillingträff blev inställt idag (då våra små varit snuviga och hostiga så ville vi inte riskera att smita ner Ingela och hennes familj som skulle kommit, och då Ingela inte heller kände sig bra så sköt vi på det till en annan gång) fick vi improvisera fram middag.
Tur att vi hade kvar soppa från i måndags, den gillar barnen.
Ikväll lärde sig William att doppa bröd i soppan (varför visade jag honom det för?) och det var tydligen mer roligt än gott, fast han åt bra i alla fall.
                                                  
Sanna var inte sen att härma sin bror, hon verkade gilla det också.
 Efter maten la barnen och jag knopp-puzzel en stund.
De börjar bli riktigt duktiga på det, kanske snart dags att ta fram riktiga puzzel där man puzzlar ihop bitarna med varandra.
Medan M-P läste saga för barnen smet jag iväg till förrådet (vi har ett förråd ca fem minuters bilresa bort då det förråd som hör till lägenheten är numera barnens rum) för att hämta barnens pulkor och lite julsaker.
Jag brukar inte vara så sent ute med julpyntet men iår har vi verkligen inte hunnit med mer än att få upp ljusgardinen, adventsljusstaken och adventskalendern som jag gjorde.
Ikväll plockade jag då äntligen fram julkrubban som jag fick med mig från förrådet.
Den fick en ny placering, då hyllan där den brukar stå var upptagen med annat.
 Stjärnan som lyser till höger bakom ängeln brukar jag ha mitt ovanför stallet, men nu gick inte det.
Julkrubban och alla figurerna står i höjd för små barnhänder, men då den är gjord av trä så behöver jag inte vara orolig att den går sönder.
Kan hända att några figurer får fötter men då får väl stjärnan leda dem rätt igen.
Var bara tvungen att ta ett kort på vår lilla tjejtroll då hon sov i en sådan härlig ställning.
Hon kanske drömmer att hon är en supergirl och är på väg att rädda världen (eller giraffen).
För övrigt så har jag tillbringat kvällen med att slå in julklappar.
Första gången som vi inte har så många klappar, jag brukar vara svår på så sätt att jag inte kan hejda mig utan köper klappar till höger och vänster så att säga.
Älskar att ge julklappar till andra, nästan roligare än att få :)
Men som sagt, iår blir det mindre handlat.
Upptäckte också att vi missat det här med julkort, så få se om det blir några kort på denna sida av året eller om de hinner fram först till nästa år (måste ju skriva dem också).
Nu är klockan mycket igen, dags att sova, nätterna känns alldeles för korta numera.
// Sargit

1 kommentar:

mummu sa...

mun mielestä on kivaa kun teet niin monessa asiassa samalla lailla kun minä.esim. lahjojen antaminen on yksi niistä.minähän olen samanlainen.haluan vaan antaa lahjoja ja tehdä toiset iloiseksi siitä että saavat jotain.silloin tuntuu hyvältä itselläkin.joten tiedän kyllä tunteesi.ei ole tärkeää se ostaminen vaan antamisen ilo.