måndag 4 januari 2016

Pulkabacke och barnvakt

Idag kom vi upp rätt tidigt för en gångs skull eftersom vi fick sällskap redan till frukosten av Emma och Elin som skulle få tillbringa dagen med oss.
Förutom en hel del lek och skoj så gick vi hela gänget iväg till pulkabacken, den stora pulkabacken också till barnens glädje.
Janiinas dagis kompis Ylva var där också med sin pappa och det slutade med att hon lekte/åkte "tvilling" med henne. Att ingen kommit på att göra en pulka som man sitter bredvid varandra på...
Dagen gick fort och faktiskt lättare att ha 6 barn hemma än mina egna 4 bara, dels för att Elin gärna ville underhålla Minja och dels att de hade lekkompisar hemma.
När maken kom hem så smet jag iväg och storhandla och lämnade honom ensam med alla 6 barnen. Skönt med lite "ensam tid".
Elin och jag stekte plättar till middag, gjorde en smet på 2 liter mjölk!?! Hälften fick bli ugnspannkaka och resten blev små och stora plättar. Gott var det och det var inte mycket som blev över. 
Janiina ville sova med Sanna och William ikväll, så det fick hon. De har haft lite svårt att komma till ro och somna på kvällarna och inte sällan det dröjer till elva innan alla sover. 
Kvällspigga troll... 
// Sargit

Inga kommentarer: