tisdag 6 augusti 2013

Resan fortsätter: Umeå-Vaasa-Haapajärvi

Efter en veckas "sovmorgon" var det rätt tufft att kliva upp tidigt idag. Men vi kom iväg i god tid mot hamnen. Och fast kön till incheckningen var betydligt kortare än det brukar vara i Stockholm så tog det väldigt lång tid att komma fram.
Lite bilder från resan med färjan mellan Umeå-Vaasa, det var en rätt så liten båt det men tur nog hade de iaf ett lekrum.
Före lunch tog vi en promenad på däck och sen gick vi till nattklubben där de hade live underhållning, rätt ok men barnen vart lite uttråkade.
Lite mera lek medan jag dukade fram lunchen, och efter lunchen en stunds lek igen.
 Då vi kört lite över en timma stannade vi till för lite fika rast.
 Självklart blev det lite springtävlingar också för alla stora som små, innan vi fortsatte färden.
 Då min systerdotter är en väldigt aktiv sportare, främst skidor men även fotboll och friidrott, så blev första stoppet då vi kom fram friidrots banan där tävlingar pågick för fullt.
 Emilias tävling fick vi också bevittna.
 Sen blev det till att utforska omgivningen hos min syster medan M-P lastade ur bilen, ja och bekanta sig med min syster Nina, hennes man Ilmo och deras dotter Emilia. Det var över ett år sedan vi sågs men det gick rätt snabbt för barnen att acceptera dem.
 Janiina gillade deras dubbel hammock, även om det ser ut som att hon sjunkit ihop totalt på bilden.
 På kvällen, medan M-P nattade Janiina så gick vi ner till stranden för lite badande, ja barnen fick stå för badandet medan vi vuxna tittade på.
 Kommunikationen kusinerna emellan verkade fungera fast Emilia inte förstod svenska så bra.
Tidigare hade Sanna och William sagt att de ville gå och bada och då Emilia inte förstod vad de sa fast de upprepat sig flera gånger så sa de till slut väldigt bestämt "Uimaan!".
Kusinera vadar lite.
 Spanar in vyn.
 Min äldsta syster övervakar badandet, ja och så lite av den vackra omgivningen.
 De blev modigare och modigare och gick längre och längre ut.
Flera gånger gick de ut från stranden till bryggan, klättrade upp och gick ner till stranden igen. Väldigt glada var de!
 Och så stolta de båda var då de lyckades gå så djupt i det kalla (min åsikt) vattnet och klättra upp på bryggan (med lite hjälp).
 Emilia fick det ärofyllda uppdraget att läsa kvällssaga för stortrollen.
Det var väldigt skönt att krypa ner i sängen efter denna långa dag må ni tro.
// Sargit

Inga kommentarer: